Egy ehhez hasonló játék felesztésére milyen nyelvet, játékmotort, bármit ajánlanátok?
Http://armorgames.com/play/2675/phage-wars
Szeretnék egy év alatt valami hasonlót összehozni. Bármilyen segítség jól jön. :) Hirtelen felindulásból c#-ba kezdtem bele, de egyéb javaslat is szívesen fogadott.
Mármint úgy értem, ez abban íródott. De persze sok mindenben megvalósítható. Olyan nyelvet válassz amivel több platformra is tudsz fejleszteni.
Tehát ha "asztali" játékot akarsz és nem böngészőset, akkor lehet inkább java.
ilyeneket szerintem java vagy javascriptben érdemes: javascript bármi* böngészőben megy, javaval meg androidra elsősorban, (nem ismerem) de megy az gépen is, sok más programhoz is kell a java futtatás.
*html5 canvas, elavult verziókban nem megy, és figyelni kell néhány függvény prefixre a különböző böngészőkhöz, és ha valami különleges dolgot szeretnél használni, nem biztos hogy mindenhol támogatott a fg.
Én javascriptet ajánlanám, mert ilyenekhez teljesen jó, és nem kell telepíteni semmit, de ha nagyobb játék céljaid vannak, talán jobb olyannal kezdeni, amivel ki lehet később használni a gépet rendesen, így nem kell később a nagyobb projekthez betanulni a nyelvbe.
Szia!
Én a Game Maker Studio-t ajánlom (standard változata ingyenes, így windowsra tudsz fordítani, ha böngészőbe szeretnéd ágyazni, van hozzá külön HTML5 fordító, ami javascriptet generál) Elég egyszerű elkezdeni, nagyon jó doksi van hozzá, és hamar látványos dolgokat lehet készíteni. Programozni is jó vele szerintem, én cpp-t használok egyébként, szintaktikája hasonlít rá. Gyakorlatilag bármit meg lehet benne oldani igényesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!