Javascript folyamatos frissítése?
Sziasztok!
Írtam egy játékot, melyben van egy számláló, egy "n" változó, amit kiírattam az oldal táblázatába. Természetesen szerveroldal nélküli, böngészős játék. Hogyan tudom megoldani, hogy a kiírt érték folyamatosan frissüljön?
(a kiírt érték egy pontszám változója, mely button lenyomására nő 1-et, alert kiírja, hogy nőtt az értéke, viszont a HTML-be beillesztett scrpit nem.)
Köszönöm a válaszokat! :)
Legyen a pontszámod egy sima div:
<div id="score"></div>
A JavaScript-ben meg írj a div-be valahogy így:
document.getElementById("score").innerHTML = ...
Biztosan én rontom el valahol, de valamiért most sem frissül a HTML-ben.. :(
<html>
<body>
<script language="JavaScript">
var win=1;
var szam=Math.floor((Math.random() * 3) + 1);
document.getElementById("score").innerHTML="<br>" +win;
function eredmeny()
{
if (tipp==szam)
{ window.alert("Nyertél!" +win);
win=win+1;
}
else
{
window.alert("Nem nyertél!" +lose); lose=lose+1;
}
return szam=Math.floor((Math.random() * 3) + 1);
}
</script>
<div id="score"> </div>
<script language="JavaScript"> document.getElementById("score").innerHTML = "<br>"+win; </script>
</body>
</html>
Nagyjából így van a program, kivettem belőle a hülyeségeket, de sajnos HTML ablakban nem frissül, Alertban persze igen..
Így csak 1x fut le (oldalbetöltéskor) a kiíratás. Tedd funkcióba és hívd meg mikor frissül az változó. Illetve így a 6. sorban a getelement... score nem fog semmit sem találni, hisz utána jön létre a score id-jú dived.
Első lépés most az legyen, hogy az összes JS-t a html tartalom mögé teszed (de bodyn belülre) aztán pedig amikor átíródik a változód értéke akkor fusson is le a kiíratásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!