Létezik a Delphinek olyan komponense, amelyikkel online programokat lehet fejleszteni?
A Delphi alapvetően arra jó, hogy exe fájlokat hozzunk létre vele, vagyis Windows alatt futó programokat írhatunk vele, ablakok, gombok, stb. De az idő halad és a Delphi kiadói csak ültek a babérjaikon és nézték, amíg a világ elmegy az Internet felé, vagy készítettek olyan komponenst, amelyikkel online futó, vagy HTML programokat lehet írni? Esetleg olyan komponens is van, amelyikkel
Androidra lehet fejleszteni? A Delphit használó közösség elég nagy, lehet hogy nem a kiadó, hanem más fejlesztő
csoportok alkottak ilyeneket? Olyanok válaszát várom, akik használják a Delphit.
Mi az, hogy HTML program?
Webalkalmazást simán írhatsz benne, ráülni a 80-as portra és fogadni-küldeni üziket nyilvánvalóan tud, csak utána kéne keresni.
Közöd nincs ehhez a nyelvhez. Nekem a Delphi a szívem csücske. Android, iOS, Mac, Windows, az XE.. sorozattal tudsz rájuk fejleszteni, egy kódból több rendszerre. Sőt létezik a Delphi for PHP és a Kylix - Linux alá - bár nem valami jól sikerültek.
A kérdésed alapján nem is kezdj bele, mert minden jobb Delphi fejlesztő tisztában van a lehetőségeivel.
Bocsi az előbb kicsit 'felindultam'. Direkt azért írtam, hogy a jobb fejlesztők tisztában vannak a nyelv lehetőségeivel, mert minimális tudással kár belekezdeni.
Hatalmas nagyok a Delphi lehetőségei, ha értesz hozzá ki is tudod használni. Nagyon sok leírás, minta, példa van hozzá, de ne a YouTube-n keresd :) mert aki komolyan gondolja nem onnan tanul.
Nem mondtam rád, hogy selejt vagy félreértés ne essék. De aki nincs tisztában a nyelv lehetőségeivel és kérdésében a hozzá nem értés jegyei tükröződnek annak nem sok esélye van komolyabb dolgokat fejleszteni a kérdéses nyelven.
A mai internetes világban pár pillanat, kattintás és már hozzá is jutottál a kellő információhoz: [link]
'Olyanok válaszát várom, akik használják a Delphit.' Hát az itteni válaszolók közül leginkább én - de javítsatok ki ha van még valaki aki úgy imádná mint én -, de ma már leginkább csak szórakozásból: [link]
'hanem egyszerűen egy reggel arra ébredt, hogy ő mindent tud.' ~ 30 éve 'nézegetem' a programozási nyelveket és annyit szoktam csak mondani, hogy elboldogulok néhánnyal. Olyan programozó nincs aki mindent tud, ezért vannak a programozói szakmai fórumok mint a Prog.hu, ahol nem szégyen az adott nyelvbe vágó értelmes kérdést feltenni. Értelmes alatt értsd amire nincs elfogadható válasz a Google első, második találati lapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!