Ruby beadandóhoz segítség kellen!?
"Készíts egy RUBY programot, amely ruby-ban írt tesztek összesítését végzi. A program egy könyvtárnevet vár parancssori paraméterül és végrehajtja ("ruby fájlnév" paranccsal) az összes adott könyvtárban lévő .rb kiterjesztésű fájlt.
Sajnos nagyon nem volt időm ezzel a tárggyal foglalkoznom amiből ezt a beadandót kaptam, ezért kellene a segítség. Nagyon nem értek a Ruby-hoz. Kellene az, hogy hogyan tudok bekérni könyvtár nevet, és, hogy az adott könyvtáron belül, hogyha azt valaki megadta hajtsa végre a benne lévő fájlokat!
Nem csak ennyi a beadandó, de ezeket nem tudom belőle :D köszönöm előre is!
Ez kb 5 perc guglizás.
Ha erre is lusta vagy, akkor majd inkább jövőre próbáld meg újra.
Miféle megoldásodat?
Ennyire ne nézz már mindenkit hülyének...
Az a lényeg hogy van egy tesztkörnyezet: oda kell beadni, az leteszteli, és kiadja, hogy jó-e. Na eddig azzal próbálkoztam hogy:
puts "Add meg a mappanevet"
mappa=gets.chomp
bekérem a változóba a mappa nevét.
Dir.glob("mappa/*.rb) <-- ez állítólag kiadja a mappában lévő ruby fájlokat. De nem. Pedig keresgélés után ezt találtam.
Ez után le kellene futtatnom a ruby fájlokat amiket ugye megtalál.
Dir.glob("mappa/*.rb)
Nem ismerem a Ruby-t, de ebben kapásban két hibát is látok. Nincs lezárva az string, plusz nem a mappa változóra hivatkozol hanem simán egy mappa nevű könyvtárra.
Lehet vissza kellene menned (jó) pár leckét, ha ilyen nagyon nagyon alapok sincsenek meg.
Ja, mert 30 év programozói tapasztalat kell bepötyögni két szót gugliba...
Hagyjuk már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!