Jelszócserélő link kiküldése PHP-ben?
Eddig nagyjából én is eljutottam, hiszen láttam már jelszócserélő linket működés közben. De miből generálom? Mondjuk veszem a microtime()-ot, vagy randomizálok valami szöveget? Hogy szokás ezt?
És akkor csinálnak egy külön adatbázistáblát ezeknek a hasheknek? Elég csak az érvényeseket tárolni és a lejártakat naponta végleg törölni?
Mindegy miből generálod. Lehet csak simán időből v. idő + felhasználónévből.
Tárolás: a nagy könyv szerint a felhasználó táblában kell tárolni, mert 1 hash + dátum 1 felhasználóhoz fog tartozni, túl nagy lassulást sem okoz, mert fix méretű adatokról van szó.
Ha a funkciók szétbontását vesszük alapul, akkor pedig, ahogy írtad felhasználó ID, hash, dátum formában tárolhatod egy külön táblában az adatokat.
En nem mondanam, hogy baj a tobb link, igazabol feladat fuggo.
Nalad most eleg azonos tablaban, de komplett nagy rendszernel van, hogy jo, ha lehet neki tobb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!