Hogyan mukodik a Bubble sort a tomb rendezsnel?
Tehat nekem nem a forrsaskodja kellene, hanem a mukodesi elve, pl: 6,15,11,56,96,2
ezeket a szamokat, hogyan rendezi sorba lepesrol lepesre kellene, hogy mikor lessz boolean erteke true vagy false.
Esetleg mondjuk rá is guglizhatnál akkor.
Hogy milyen booleanról beszélsz azt mondjuk el nem tudom képzelni.
A párokat egymás után megnézi, hogy jó sorrendben vannak-e, és ha nem megcseréli. Ezzel végigmegy a listán, és megjegyzi, volt-e csere. Aztán elölről az egészet egész addig, amíg végül nem volt mit cserélni.
<6,15>,11,56,96,2 - 6,15, jó sorrend
6,<15,11>,56,96,2 - rossz sorrend, csere
6,11,<15,56>,96,2 - ok
6,11,15,<56,96>,2 - ok
6,11,15,56,<96,2> - csere
Kellett cserélni valamit, szóval újra.
<6,11>,15,56,2,96 - ok
6,<11,15>,56,2,96 - ok
6,11,<15,56>,2,96 - ok
6,11,15,<56,2>,96 - csere
6,11,15,2,<56,96> - ok
Megint volt csere, szóval újra.
Így fog a kettes lefelé vándorolni a helyére. (Mint egy buborék.) Az utolsó ciklusban minden pár jó sorrendben lesz, és akkor lesz kész a rendezés. Mindegy, hogy balról jobbra, vagy jobbról balra csinálod, az eredmény ugyanaz lesz.
A buborékrendezést már előttem leírták. A boolean pedig egy adattípus, ami true vagy false értéket vehet fel. Tehát ha deklarálsz egy boolean TÍPUSÚ VÁLTOZÓT, akkor a VÁLTOZÓNAK lehet true vagy false értéke, attól függően, hogy mire állítod be.
pl.:
boolean maRemekNapomVan = true;
boolean mindentTudokProgramozasbol = false;
Egyébként a buborékrendezés kapcsán szerintem azt jelölitek egy boolean típusú változóval, hogy volt-e csere az adott ciklusban, mert ha nem volt, akkor már rendezett a tömb, így nem kell végigfutnia, hanem kiléphet. Legalábbis lehet ilyet csinálni, néha gyorsítja az algoritmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!