Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Betöltés jelző létrehozása...

Betöltés jelző létrehozása PHP alkalmazásban?

Figyelt kérdés

Azt szeretném csinálni, hogy van egy PHP while ciklusom, amiben a $i értéke nagyon nagy is lehet, ami kicsit hosszas folyamatot eredményez, ezért jó lenne, ha közben látnám, hogy adott pillanatban a $i értéke hol jár.

Hogyan tudnám ezt a legegyszerűbben megoldani? Nem szükséges grafikus folyamatjelzővel túlbonyolítani, vagy ilyesmi. Az is elég, ha egymás mellé, vesszővel elválasztva kiírja a $i értékét.

Ha már van egy alapom, abból ha szükséges, később már szerintem át fogom tudni alakítani.

Előre is köszönöm a segítséget!

2015. máj. 23. 19:15
 1/4 A kérdező kommentje:
Ehhez a részéhez nem igazán értek. Gondolom ajax-al kéne megoldani, valahogy átadni egy ajax scriptnek a $i értékét.
2015. máj. 23. 19:17
 2/4 anonim válasza:
Eléggé egyszerű, kell egy div, aminek egy változóját (pl. amount) állítod. Ezt CSS-el el tudod tüntetni, és látod, hogy hol jár. De ezzel grafikus visszajelzést egyszerűbb csinálni (mondjuk i és a max szám százalékát kiszámolva egy status bar).
2015. máj. 23. 19:20
 3/4 anonim ***** válasza:
2015. máj. 23. 19:21
 4/4 A kérdező kommentje:

#3: naaaagyon köszönöm :D Rátaláltam már erre, de nem olvastam végig, mert azt hittem ez csak arra való, hogy a while hosszú futási ideje miatt ne akadjon ki a szerver, de nem gondoltam, hogy emellett még adott dolog is kiíratható vele. Köszönöm!

#2: jó lenne, de while közben nem igazán tudok mit csinálni, mert az amíg be nem fejeződik, nem fog semmit se csinálni. Szóval ehhez mindenképp olyan kell, ami a while közben fut a háttérben

Százalékot számolni pedig nem tudok, mert az i-nek nincs maximuma. Vagyis konkrétabban változó.

Ezért gondoltam, hogy csak folyamatosan kiíratni az értékét, vagy hasonló.

2015. máj. 23. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!