Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Másnak mennyi idő volt megszok...

Másnak mennyi idő volt megszokni a c#-s grafikus programozást, miután hozzászokott a JAVA-féle megoldáshoz? (többi lent)

Figyelt kérdés

Szóval, eddig úgy volt, hogy JAVA-ztam. Nem használtam a beépített designert, hanem kézzel irogattam be a sorokat (vagy másoltam).

Bármelyik JAVA fájlba lehetett pl. panelt létrehozni, nem volt külön konzol és grafikus alkalmazás.

c#nél meg külön van konzol és grafikus, tehát külön van egy form.cs, meg program.cs.

Designerrel próbálkozok a visual studio-ban, de kb. össze vagyok zavarodva, hogy mit hova lehet rakni, mit nem.

JAVA-ban mondjuk volt egy "alablak" nevű java fájlom, abban megfértek az események és a méretbeállítások.

Tegnap kezdtem a grafikus résszel ismerkedni C#ben, de eddig a JAVA-féle megoldás sokkal világosabb.

Nem, nem igazán mehetek tanárhoz, mivel ezt egyedül kell elsajátítani és nem is volt tanítva.

2015. máj. 17. 15:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan nehéz egyik után megtanulni a másikat, mivel sokat tanultak egymástól. Igaz, hogy c#-ban vannak részosztályok és a eseménykezelés is egy kicsit más (bár nem sokkal), nem kell tőle megijedni.
2015. máj. 17. 15:52
 2/5 A kérdező kommentje:

köszi.

Nem is a rész osztályokkal van bajom. :D

2015. máj. 17. 15:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Itt összekeversz két dolgot: az egyik a nyelv és a másik a gui felépítése. A Java-ban is több megoldás van a grafikus felületre és a C#-ban is. Amit kérdezel az valószínűleg a leírásból generált grafikus felület vs a kézzel írt. Alapvetően ugyanaz a kettő, csak meg kell nézni a generált kódot.
2015. máj. 17. 16:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Java-ban is van lehetőség kézzel szerkesztett guit készíteni (azaz hogy ne kelljen minden beírnod). Például Swing grafika felépítésére a NetBeans, a jFace-re grafikára is van egy builder.
2015. máj. 17. 16:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Azt azért tudom, hogy nyelv, meg a szerkesztő külön dolog. :)

De annak milyen, aki JAVA-ban eddig kézzel írta a dolgokat, aztán hirtelen C#ben már a designerrel csinálja.

2015. máj. 17. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!