Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#-ban hogyan lehet két wav...

C#-ban hogyan lehet két wav fájlt össze hasonlítani, hogy egyezik-e? Szöveggel már megy az össze hasonlítás, de ha hangról van szó akkor hogyan lehet ezt megoldani?

Figyelt kérdés
Mondjuk vannak előre felvett szavak egy mappában. A mikrofonba mondok egy szót és megkeresi azt aminél van hasonlat.

#programozás #kecske #Visual C# #hasonlítás #fájl összehasonlító #wav összehasonlító
2015. máj. 16. 18:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Amit te szeretnél, az nagyon bonyolult dolog, és még sokat kell fejlődnöd, hogy képes legyél rá. Ha teljesen, byte-ról byte-ra azonos a két fájl, akkor össze tudod hasonlítani ugyanúgy, mintha szöveg lenne.
2015. máj. 16. 18:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Viszont itt nem lenen ugyan az byte-ról byte-ra. FFT mire való pontosan?
2015. máj. 16. 18:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Egyszerűen összehasonlítani szerintem csak binárisan lehet, mint minden egyéb fájlt is.

Ehhez itt találtam egy jónak tűnő megoldást:

[link]

static bool FilesAreEqual_OneByte(FileInfo first, FileInfo second)

{

if (first.Length != second.Length)

return false;

using (FileStream fs1 = first.OpenRead())

using (FileStream fs2 = second.OpenRead())

{

for (int i = 0; i < first.Length; i++)

{

if (fs1.ReadByte() != fs2.ReadByte())

return false;

}

}

return true;

}

--------

Amit viszont te szeretnél, az nem egyszerűfeladat. Ugyanis szinte biztos, hogy nem fogod kétszer teljesen ugyanúgy felvenni az adott szót. Tehát kereséskor nem egyezőt kell keresnie a programnak, hanem hasonlót. És ez már szerintem nem egy triviális feladat. Nekem ötletem sincs hozzá...

2015. máj. 16. 18:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Byte-ról byte-ra, de jóval egyszerűbb hash alapján.

Amit viszont te szeretnél, annak semmi köze egyikhez sem és pár száz nagyságrenddel nehezebb.

2015. máj. 16. 19:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Esetleg a web speech API-t nem lehetne belevonni ebbe? Ezen keresztül lehetséges hangot szöveggé alakítani?
2015. máj. 16. 19:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Az sem lesz pontos. Ez az egyik legnehezebb problémák közé tartozik, amin manapság dolgoznak az emberek.
2015. máj. 16. 20:28
 7/8 anonim ***** válasza:

szerintem alapból rossz irányba indultál el. lesd meg ezt: [link]

de leginkább google->speech recognition c#

2015. máj. 17. 17:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezzel csak annyi gond h magyar nincs benne. Minden utat próbáltam mar bejárni de szinte lehetetlen kivitelezni. Leginkább az lenne a legjobb ha a google speech api-t tudnám integrálni c#-ba de megfelelő leírást sehol sem találok hozza.
2015. máj. 17. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!