Beolvasás txt fájlból c++ -ban. Hova tegyem a fájlt?
Egy kérdésem még lenne. A feladat az volt, hogy a txt első sora az adatok számát tartalmazza a második sora az adatokat. Csinálni kellett egy tömböt amiben tárolom az adatokat. Ezt megcsináltam és ok is, de nem értem miért működik jól.
Itt a kód:
int hanyelem, i;
ifstream Bemenet("bemenet.txt");
Bemenet >> hanyelem;
int adatok[hanyelem];
for (i = 0; i < hanyelem; i++) {
Bemenet >> adatok[i];
}
for (i = 0; i < hanyelem; i++) {
cout << adatok[i] << ", ";
}
Igazság szerint azt gondoltam, hogy ha így csinálom akkor az első sorban lévő szám, amit a hanyelem változóban tároltam újra megjelenik a tömbben mint első elem, de nem így történt. A tömbbe való beolvasást a második sortól kezdi, pedig erre nem adtam sehol sem utasítást. Örülök, hogy jól működik, de nem értem az okát és ez zavar.
Nagyon egyszerűen próbálom elmondani.
Amikor megnyitsz egy file-t 'kapsz' hozzá egy mutatót is ami azt jelzi, hogy hol jársz a file-ban. - Olyan mint a tórához az olvasópálca :) Mivel már egy adatot beolvastál a mutatód is errébb ugrott a következő adat elejére. Szükség esetén te is tudod 'mozgatni'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!