Pascal hiba? Se'gítsete'k Vuknak, a kis rókának (valamit még írnom k'ellett, m rövid volt a kérdés)
A feladatom egy fájlban szereplő string adatokból kiválasztani azokat, amelyekben a "s,o,s" betűk mindegyike, ilyen sorrendben megtalálható.A problémám az, hogy hogyan fejezem ki a két s egymásutániságát.
Itt van az erre vonatkozó megoldásom, de nem működik. Van valakinek jobb ötlete? Esetleg valaki ki tudj bogarászni, h miért nem működik az enyém?
For i:=1 to db do begin
if (pos('s',t[i].c)>0) and (pos('s',t[i].c)<pos('o',t[i].c)<
(pos('s',(delete(t[i].c,1,pos('s',t[i].c))))+length(pos('s',t[i].c))) then begin
writeln(t[i].c);
end;
end;
az volt az ötlet, h a második s-nél kitörlöm először a az első s-ig tartó szakaszt, aztán onnan kiszámolom hányadik a második s, aztán hozzáadom a kivont értéket, h a nagyságrend megmaradjon.
Nem saját ötlet, de azért köszi):
Bocsi a személyeskedésért, de ti nem szoktatok aludni?
@SimkoL:
Hát bocs, most látom, hogy mutatom itt a rossz példát a csúnyán rakott beginekkel-endekkel. Na, legközelebb jobban odafigyelek.
@Kérdező:
"Nem saját ötlet"
Sebaj, a programozós kérdések felére amúgy is Google az első válasz. Másrészt gondolhattam volna, hiszen hová lett a kérdésben szereplő fájlból olvasás? Mindenesetre én beleraktam...
Formai kérdésekben meg ne az én műkedvelő gyakorlatomat kövesd, SimkoLnak igaza van. Valami ösztön sugallatára én is szeretek a beginekkel meg a vélekedésem szerint logikailag összetartozó utasítások egy sorba írásával sorokat spórolni, de rajtam nem is kérheti számon senki, az én házam az én váram. Neked viszont érdemes arra gyúrnod, hogy hogyan tudsz másokkal minél simábban együttműködni.
Elnézést kérek ha néha 'szófosásom' van, csak igyekeznék a ~30 év tapasztalatát, ballépéseit elmesélni, hogy más ne essen bele az általam kezdőként elkövetett hibákba. Mentségemre legyen szólva még akkor nem volt nálunk internet, szakkönyv se sok.
Más: Delphi után, mellett kezdtem el a C alapú, stílusú nyelveket tanulni és nagyon jól jött a magammal szemben támasztott kódolási stílus, követelmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!