Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal hiba? Se'gítsete'k...

Pascal hiba? Se'gítsete'k Vuknak, a kis rókának (valamit még írnom k'ellett, m rövid volt a kérdés)

Figyelt kérdés

A feladatom egy fájlban szereplő string adatokból kiválasztani azokat, amelyekben a "s,o,s" betűk mindegyike, ilyen sorrendben megtalálható.A problémám az, hogy hogyan fejezem ki a két s egymásutániságát.

Itt van az erre vonatkozó megoldásom, de nem működik. Van valakinek jobb ötlete? Esetleg valaki ki tudj bogarászni, h miért nem működik az enyém?

For i:=1 to db do begin

if (pos('s',t[i].c)>0) and (pos('s',t[i].c)<pos('o',t[i].c)<

(pos('s',(delete(t[i].c,1,pos('s',t[i].c))))+length(pos('s',t[i].c))) then begin

writeln(t[i].c);

end;

end;

az volt az ötlet, h a második s-nél kitörlöm először a az első s-ig tartó szakaszt, aztán onnan kiszámolom hányadik a második s, aztán hozzáadom a kivont értéket, h a nagyságrend megmaradjon.

2015. máj. 10. 09:03
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Nem saját ötlet, de azért köszi):

Bocsi a személyeskedésért, de ti nem szoktatok aludni?

2015. máj. 14. 07:17
 32/35 SimkoL ***** válasza:
Én - és most nem röhögni - először vasutas voltam, az a tanult szakmám, igaz csak két évig bírtam, ott éjszaka is fel kellett lenni. Utána katonaság híradósként szintén, majd jött a rendőrség ahol is rejtjelző, informatikus és a végén ügyeletvezető voltam ami szintén a 24-72 munkabeosztással járt tehát éjszaka is ugyanúgy dolgoztál mintha nappal lett volna - sőt ügyeletvezetőként az éjszaka rosszabb volt, több volt a balhé. A rejtjelző munkámról talán annyit, hogy ott is az éjszaka volt a húzósabb. '82-ben kezdtem és az évek során ez az életritmus alakult ki. Meg lehet szokni, pár év után már a családot sem zavarta :)
2015. máj. 14. 07:57
 33/35 tabaki ***** válasza:

@SimkoL:

Hát bocs, most látom, hogy mutatom itt a rossz példát a csúnyán rakott beginekkel-endekkel. Na, legközelebb jobban odafigyelek.

@Kérdező:

"Nem saját ötlet"

Sebaj, a programozós kérdések felére amúgy is Google az első válasz. Másrészt gondolhattam volna, hiszen hová lett a kérdésben szereplő fájlból olvasás? Mindenesetre én beleraktam...

Formai kérdésekben meg ne az én műkedvelő gyakorlatomat kövesd, SimkoLnak igaza van. Valami ösztön sugallatára én is szeretek a beginekkel meg a vélekedésem szerint logikailag összetartozó utasítások egy sorba írásával sorokat spórolni, de rajtam nem is kérheti számon senki, az én házam az én váram. Neked viszont érdemes arra gyúrnod, hogy hogyan tudsz másokkal minél simábban együttműködni.

2015. máj. 14. 15:44
 34/35 SimkoL ***** válasza:

Elnézést kérek ha néha 'szófosásom' van, csak igyekeznék a ~30 év tapasztalatát, ballépéseit elmesélni, hogy más ne essen bele az általam kezdőként elkövetett hibákba. Mentségemre legyen szólva még akkor nem volt nálunk internet, szakkönyv se sok.

Más: Delphi után, mellett kezdtem el a C alapú, stílusú nyelveket tanulni és nagyon jól jött a magammal szemben támasztott kódolási stílus, követelmény.

2015. máj. 14. 16:06
 35/35 SimkoL ***** válasza:
Még egy dolog ami eszembe jutott a Pascal-lal kapcsolatban. Sajnos sokszor nem derül ki a kérdésekből, hogy végül is 'melyik' Pascal alatt kell lefordítani. A Free-Pascal-nak hatalmas a 'mozgástere' és pár dologban el is tér(het) a 'mezei' - től. Sajnos azt sem tudjuk, hogy a tananyagban hol járnak, mi az amit még be lehet vetni.
2015. máj. 14. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!