Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Számítógépek idomárjai! Mi az...

Számítógépek idomárjai! Mi az a programozas?

Figyelt kérdés
Bevallom laikus vagyok de mégis érdekel. Annyit tudok, hogy "megmondom a gépnek mit csináljon". De láttam egy forráskódot csupa szép dologgal (int, and, or) stb. EZekből, hogy lesz program? Vagy weblap színekkel és képekkel? Remélem értitek mit nem értek :D

2015. ápr. 26. 12:38
 1/7 anonim ***** válasza:

> megmondom a gépnek mit csináljon

Igen, ez az alap szitu.

> csupa szép dologgal (int, and, or) stb. EZekből, hogy lesz program?

Úgy, hogy ezt egy fordítóprogram, vagy értelmezőprogram lefordítja a gép nyelvére. :)

2015. ápr. 26. 12:41
 2/7 A kérdező kommentje:
A fordítók létezésével is tisztában vagyok. De ebből, hogy lesz az, hogy counterstrikeban lelövök valakit, fröcsög a (kocka)vér és beordítja a gép, hogy terrorist win? Itt már van egy hangfajl, effektek. Boccs az idióta példáért de épp ez ugrott be. :D
2015. ápr. 26. 12:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Vannak bizonyos eventek, amik ha megtörténnek, végrehajtanak egy másik darab kódot. Pl.

ha (lelövöd az ellenséget)

{

ellenség meghal;

hanglejátszás("you have killed an enemy");

hozzáadás kill score-hoz;

}

és így tovább

2015. ápr. 26. 12:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Jaaaaa logikusnak tűnik. Köszönöm a válaszokat.
2015. ápr. 26. 12:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Gondolom, Windows rendszered van. No, keress egy csc.exe nevű fájlt a C:\Windows\Microsoft.NET\v[legmagasabb verziószám] mappában.

Nyiss egy jegyzettömböt, majd vésd bele ezt:

using System;

namespace ElsoProgramom {

public class Program {

public static void Main(string[] args) {

Console.WriteLine("Hurrá, működik az első programom");

Console.WriteLine("Enterrel kiléphetsz.");

Console.ReadLine();

}

}

}

Ezt mentsd el .cs kiterjesztéssel az asztalon, pl. elso.cs, majd indítsd el így a csc.exe-t:

C:\Windows\Microsoft.NET\v[verzió]\csc.exe C:\Users\[felhasználónév]\Desktop\elso.cs

Létre is jött az asztalon egy elso.exe, amit már most futtathatsz :)

Módosítgasd, keress új dolgokat, stb. Ha érdekel, C# programozási nyelven pötyögted be, mit csináljon a programod, és a Microsoft .NET Framework-re épül.

17/L

2015. ápr. 26. 13:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Annyit elírtam, hogy nem

C:\Windows\Microsoft.NET\v[verzió]\

Hanem 32 bites rendszer esetében:

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v[verzió]\

64 bites esetében:

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v[verzió]\

2015. ápr. 26. 13:14
 7/7 Szirty ***** válasza:

Nos Nehezet kérdeztél. Nem lehet két mondatban válaszolni.

Miért nem?

Képzeld el, hogy kimégy a természetbe, távol minden ember alkotta civilizációtól.

Ott van homok, kis patak, tenger, nőnek a fák, csiripelnek a madarak. Nincs nálad semmi, mezítelen vagy nincs segítséged.

Hogyan csinálnál vasútvonalat vonatokkal, tengerjáró hajót, mikroprocesszort, felhőkarcolót, autót?

2015. ápr. 26. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!