16 évesen nagyon késő elkezdeni programozni?
Na nézzük, miért nem jó a Pascal.
Nagyon primitív struktúrális kódolást erőltet rád. Durván szólva semmi más nincs benne, csak ciklus, szekvencia, elágazás.
Iszonyatosan nehézkes az egész, sokat kell küzdeni magával a nyelvvel, hogy kifejezz benne valamit.
Dinamikus szerkezeteket létrehozni kész kínszenvedés.
Nem használják sehol, még hasonlót is csak elvétve. Ezt lehet lebecsülni, de nagyon fontos érv.
Egész egyszerűen nem triviális leképezni a gondolataidat, szándékaidat kóddá. Semmi deklaratív nincs benne, semmi funkcionális.
Ezzel szemben például a Python egy gyönyörű, következetes nyelv, nem fogsz tőle gányolni, mint mondjuk egy PHP vagy egy Perl miatt tennéd, de nem nehézkedik rád a szintaktikai nehézségeivel, a duck typing olyan, mint egy falat kenyér.
Nah szóval én leírom az én esetemet aztán majd kiválasztod a sok közül, hogy mit szeretnél. 17évesen kezdtem a programozást C nyelvben és codeblocksot használtam ami nekem teljes mértékben megfelelt. Végig vettem az úgymond kötelezőket aztán áttértem kicsit az objektum orientált programozásra C# de mit s mit nem nem szerettem bele olyan mértékben, hogy azt folytassam. Látványos szép de nem az én asztalom már akkor tudtam. Aztán ahogy betöltöttem a 18at tisztán emlékszem, hogy belekedztem a webprogramozásba. Semmi tapasztalat talán egy minimális html amit az érettségi megkövetelt de még azt is utáltam(akkor legalábbis). Mostanra napi 5-6 ( volt amikor 12 óra) napi ráfordítással eljutottam addig, hogy már van 2 weboldalam (1-et egy vállalkozás használ ez egy adatbázis) saját cms-el aminek a védelmével nagyon sokat használtam és egy készülő híroldal szintén saját cms-el szóval nem kell ezzel nem magamat szeretném fényezni hanem ha van elég alázatod hozzá akkor bármi sikerülhet bármilyen idősen... Soha nem kár/késő elkezdeni!
Viszont ha webprogramozásra adnád később a fejed leírnám a saját technikámat:
-HTML alapok
-CSS alapok
aztán ugyan ez kicsit felsőbbszinteken.
-PHP alapok
-Javascript alapok
-SQL alapok
Ezután pedig mindent pedig úgy körülbelül mindent felsőbb szinten gondolok itt a HTML5,CSS3,Jquery és még némi AJAX sem árt a tudáshoz. Amikor úgy érzed, hogy azért külön-külön tudod használni őket akkor próbáld meg összevonni. CSS-t nyílván kezdetektől HTML-el használod de a php-t jquery-t bevonni szép fokozatosan kell. Remélem tudtam segíteni, ez saját szemlélet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!