Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 16 évesen nagyon késő elkezden...

16 évesen nagyon késő elkezdeni programozni?

Figyelt kérdés
Régen batch-el b****kodtam, de mivel azt nem lehet valami nagy szintre vinni, utána abbahagytam.
2015. ápr. 22. 20:13
1 2
 11/13 anonim válasza:
Én pl. úgy igazán (bár már azelőtt is csináltam) 18évesen kezdtem el C-vel aztán C# és egy éve váltottam webprogramozásra, persze mindenki eldöntheti mit szeretne nekem igazából ez jött be. Ha igazán megszeretnéd tanulni és sok időt szánsz rá akkor tökéletesen mindegy, hogy mikor kezded el, nekem legalább is ez a tapasztalatom.
2015. ápr. 22. 21:25
 12/13 iostream ***** válasza:

Na nézzük, miért nem jó a Pascal.

Nagyon primitív struktúrális kódolást erőltet rád. Durván szólva semmi más nincs benne, csak ciklus, szekvencia, elágazás.

Iszonyatosan nehézkes az egész, sokat kell küzdeni magával a nyelvvel, hogy kifejezz benne valamit.

Dinamikus szerkezeteket létrehozni kész kínszenvedés.

Nem használják sehol, még hasonlót is csak elvétve. Ezt lehet lebecsülni, de nagyon fontos érv.

Egész egyszerűen nem triviális leképezni a gondolataidat, szándékaidat kóddá. Semmi deklaratív nincs benne, semmi funkcionális.

Ezzel szemben például a Python egy gyönyörű, következetes nyelv, nem fogsz tőle gányolni, mint mondjuk egy PHP vagy egy Perl miatt tennéd, de nem nehézkedik rád a szintaktikai nehézségeivel, a duck typing olyan, mint egy falat kenyér.

2015. ápr. 23. 16:37
 13/13 anonim válasza:

Nah szóval én leírom az én esetemet aztán majd kiválasztod a sok közül, hogy mit szeretnél. 17évesen kezdtem a programozást C nyelvben és codeblocksot használtam ami nekem teljes mértékben megfelelt. Végig vettem az úgymond kötelezőket aztán áttértem kicsit az objektum orientált programozásra C# de mit s mit nem nem szerettem bele olyan mértékben, hogy azt folytassam. Látványos szép de nem az én asztalom már akkor tudtam. Aztán ahogy betöltöttem a 18at tisztán emlékszem, hogy belekedztem a webprogramozásba. Semmi tapasztalat talán egy minimális html amit az érettségi megkövetelt de még azt is utáltam(akkor legalábbis). Mostanra napi 5-6 ( volt amikor 12 óra) napi ráfordítással eljutottam addig, hogy már van 2 weboldalam (1-et egy vállalkozás használ ez egy adatbázis) saját cms-el aminek a védelmével nagyon sokat használtam és egy készülő híroldal szintén saját cms-el szóval nem kell ezzel nem magamat szeretném fényezni hanem ha van elég alázatod hozzá akkor bármi sikerülhet bármilyen idősen... Soha nem kár/késő elkezdeni!

Viszont ha webprogramozásra adnád később a fejed leírnám a saját technikámat:

-HTML alapok

-CSS alapok

aztán ugyan ez kicsit felsőbbszinteken.

-PHP alapok

-Javascript alapok

-SQL alapok

Ezután pedig mindent pedig úgy körülbelül mindent felsőbb szinten gondolok itt a HTML5,CSS3,Jquery és még némi AJAX sem árt a tudáshoz. Amikor úgy érzed, hogy azért külön-külön tudod használni őket akkor próbáld meg összevonni. CSS-t nyílván kezdetektől HTML-el használod de a php-t jquery-t bevonni szép fokozatosan kell. Remélem tudtam segíteni, ez saját szemlélet!

2015. máj. 29. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!