Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python 2 vagy Python 3?...

Python 2 vagy Python 3? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

programozok valamennyire C#-ban(suli miatt), de rajongok a Pythonért, csak idő hiányában picit foglalkoztam vele idáig (Python 3)

viszont van a Full Circle magazinnak egy elég nagy tutorial része, és ott ugye Python 2 van

szerintetek akkor érdemes Python 2-el "kezdeni előröl"?

azt még megjegyzem hogy nekem a ()-ezés miatt szimpatikusabb a 3-as + hogy még is csak újabb verzió

2015. ápr. 22. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
74%
3
2015. ápr. 22. 18:40
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
3
2015. ápr. 22. 20:01
 3/5 uno20001 ***** válasza:
74%
3
2015. ápr. 22. 21:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A 3 újabb, nagyobb jövője és hosszabb támogatása van. És nem véletlenül váltott rá az alapító Guido Rossum.

A 2-höz egyelőre több az irodalom meg a mindenféle csomag, de ez idővel átbillen majd.

Nincs olyan nagy különbség, át lehet váltani, én is mind a kettőt használom, mert van, ahol csak a kettest tudom. A Full Circle-t is tudod használni, ha ezt is olvasod mellé:

[link]

Összességében érdemesebb a hármast tanulni, de az abban írt programjaid általában menni fognak kettesben is, 2.6-tól felfelé.

2015. ápr. 22. 21:56
 5/5 A kérdező kommentje:
akkor a Python 3-al fogom tovább is folytatni a munkámat, és nagyon szépen köszönöm a linket! nagyon hasznos lesz :)
2015. ápr. 23. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!