Aki nem szereti a C#/. Net-et, az mit nem szeret benne?
Egyetemen elsősorban én is C++-t tanultam, minimálisan C#-ot.
Aztán munkahelyen elsősorban .Net alkalmazásokat fejlesztünk, így kénytelen voltam beletanulni, de nagyon szeretem, szerintem borzasztó kényelmes és hatékony nyelv.
Sokan nagyon ellene vannak, amit még C++ programozó szeméből valamennyire talán meg is értek, na de mondjuk Java oldalról...
“There are only two kinds of languages: the ones people complain about and the ones nobody uses.”
― Bjarne Stroustrup
'jó programozó mindig feladattól függően tudja megválasztani a legalkalmasabb nyelvet' ezer százalékos egyetértés !! A C++ és Delphi és még egy pár nyelven programozók - natív kódot készítő nyelvek, fordítók - valamilyen szinten - mint ahogy én is - lenézik azokat a nyelveket amik nem tudnak önállóan futni. Ha a Framework verziókat nézzük, ha egy 'frissebben' fejlesztesz, netalántán nem fog futni egy régi alatt akkor a Java-s lenézést is megértem valamilyen szinten. Még a mai napig is - mint én is - használnak XP-t ilyen-olyan okok miatt. A legfrissebbekben fordított, írt program nem fut el :(
'szerintem borzasztó kényelmes és hatékony nyelv', meg kell ismerni más nyelveket is mélyrehatóbban, de ez 'agyi és emberi' beállítottság kérdése, hogy milyen véleménnyel leszel róluk.
"Aki nem szereti a C#/. Net-et, az mit nem szeret benne?"
félig-meddig szeretem, csak az a szomorú hogy windowson futnak csak jól a programok ami C#-ban van megírva, persze ott a mono, de annak még van mit fejlődnie, de remélhetőleg eljön majd annak is az ideje
Simkol,
ez általában a programozót minősíti. A legeslegtöbb .net-es nyelv pl nem használ semmilyen olyan lib-et, ami .net 3.5 fölött lenne csak, mégis rengetegen úgy fordítják a programjukat. Holott egy opciót kell átállítani, és voilá, hibátlanul fut. Sőt, 3.5-ben még csak frameworkot sem kell telepíteni, mert az XP SP2 alapból tartalmazza.
Ugyanígy javánál is előfordul ez, hogy sokszor szükségtelenül a legújabbra fordítanak (persze vannak esetek, amikor valóban szükséges az újabb), így előjön a "nálam nem fut" hiba. De ez megint nem a nyelv vagy a keretrendszer hibája, hanem a programozóé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!