Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Aki nem szereti a C#/. Net-et,...

Aki nem szereti a C#/. Net-et, az mit nem szeret benne?

Figyelt kérdés

Egyetemen elsősorban én is C++-t tanultam, minimálisan C#-ot.

Aztán munkahelyen elsősorban .Net alkalmazásokat fejlesztünk, így kénytelen voltam beletanulni, de nagyon szeretem, szerintem borzasztó kényelmes és hatékony nyelv.

Sokan nagyon ellene vannak, amit még C++ programozó szeméből valamennyire talán meg is értek, na de mondjuk Java oldalról...

2015. ápr. 19. 08:33
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Általában a programozásban is tobzódnak a "fan"-ok, akik elvből elutasítanak adott nyelveket, és minden elé helyezik a maguk által preferáltat. Mondhatsz nekik bármit, nekik csak és kizárólag az a jó, az összes többi sz@r.
2015. ápr. 19. 08:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

“There are only two kinds of languages: the ones people complain about and the ones nobody uses.”

― Bjarne Stroustrup

2015. ápr. 19. 09:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Aztán optimális esetben rájönnek előbb utóbb, hogy a nyelv csak a programozó egy eszköze és a jó programozó mindig feladattól függően tudja megválasztani a legalkalmasabb nyelvet...
2015. ápr. 19. 09:54
 4/8 SimkoL ***** válasza:

'jó programozó mindig feladattól függően tudja megválasztani a legalkalmasabb nyelvet' ezer százalékos egyetértés !! A C++ és Delphi és még egy pár nyelven programozók - natív kódot készítő nyelvek, fordítók - valamilyen szinten - mint ahogy én is - lenézik azokat a nyelveket amik nem tudnak önállóan futni. Ha a Framework verziókat nézzük, ha egy 'frissebben' fejlesztesz, netalántán nem fog futni egy régi alatt akkor a Java-s lenézést is megértem valamilyen szinten. Még a mai napig is - mint én is - használnak XP-t ilyen-olyan okok miatt. A legfrissebbekben fordított, írt program nem fut el :(

'szerintem borzasztó kényelmes és hatékony nyelv', meg kell ismerni más nyelveket is mélyrehatóbban, de ez 'agyi és emberi' beállítottság kérdése, hogy milyen véleménnyel leszel róluk.

2015. ápr. 19. 11:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Aki nem szereti a C#/. Net-et, az mit nem szeret benne?"

félig-meddig szeretem, csak az a szomorú hogy windowson futnak csak jól a programok ami C#-ban van megírva, persze ott a mono, de annak még van mit fejlődnie, de remélhetőleg eljön majd annak is az ideje

2015. ápr. 19. 11:17
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
A helyzet az, hogy a Java koncepciója egyszerűbb és világosabb. A Java-ból hiányzó C# funkciók elég sokat elmondanak. A C# generált kódjai egyszerűen olvashatatlanok és nem értem, hogy miért kell ezt erőltetni? Aztán persze hozzá kell nyúlni, mert nem tesztelhető és ezért csinálsz 5 partial class-t + bevezetsz pár interface-t és átírod a generálót. Lehet én vagyok a hülye, hogy egyáltalán minek foglalkozom teszteléssel, mert enélkül olyan kényelmes és hatékony nyelv.
2015. ápr. 19. 11:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Simkol,

ez általában a programozót minősíti. A legeslegtöbb .net-es nyelv pl nem használ semmilyen olyan lib-et, ami .net 3.5 fölött lenne csak, mégis rengetegen úgy fordítják a programjukat. Holott egy opciót kell átállítani, és voilá, hibátlanul fut. Sőt, 3.5-ben még csak frameworkot sem kell telepíteni, mert az XP SP2 alapból tartalmazza.

Ugyanígy javánál is előfordul ez, hogy sokszor szükségtelenül a legújabbra fordítanak (persze vannak esetek, amikor valóban szükséges az újabb), így előjön a "nálam nem fut" hiba. De ez megint nem a nyelv vagy a keretrendszer hibája, hanem a programozóé...

2015. ápr. 19. 12:52
 8/8 SimkoL ***** válasza:
Sir Butcher nagyon egyetértek veled. Nagyon, nagyon sok minden a programozón múlik. A Java-hoz nem nagyon értek, nincs is már tervben a megtanulása. A mai napig is XP SP-3 is van a 'programozós' gépemen, ami ezen fut, az talán mindegyiken. Valószínű az én hibám, de a natív kódot készítő nyelveket helyezem előtérbe. Imádok régi gépekre programokat írni, akár DOS alá is, az talán nagyobb kihívás mint a sok újdonság.
2015. ápr. 19. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!