Hogyan készíthetek egy "szemrevaló" felhasználói felületet?
Próbálkoztam a windows form application-el de azzal csak szürke gombokat tudtam fabrikálni, eléggé win95-ös hangulatban.
Olvasta a QT-ről de még sosem használtam. Azt valamilyen más nyelvvel kell kombinálni? a c és c++ megy.
Esetleg pythonban könnyebb lenne?
Próbáld ki a Qt5-öt, lehet programozni C++-ban vagy akár Python-ban (PyQt5) is. Hasonló képességei vannak mint a WPF-nek, de a WPF .NET-es, és ha nem C#-ban vagy VB.NET-ben írod az alkalmazásodat akkor buktad a designert is hozzá. Az sem mellékes, hogy a Qt platformfüggetlen.
Van Qt Designer hozzá amivel összekattingathatod az alkalmazásod az adott nyelven, amiből aztán generálhatsz kódot vagy egy xml fájlt amit beolvashatsz az alkalmazásoddal.
Ha C++-ban fejlesztesz akkor érdemes kipróbálni a Qt Creator IDE-t, sokat segít.
Ha viszont C# vagy VB.NET-ben programozol, WPF a nyerő. A programozási nyelvhez válaszd a frontendet és ne fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!