Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Első programnyelvnek C++ vagy...

Első programnyelvnek C++ vagy C# a jobb?

Figyelt kérdés
Csak ez a kettő lehetőség közül kérek választ és azt is szeretném tudni, hogy miért. Azért szeretnék megtanulni programozni, mert ebben "látom" a jövőm...

2015. márc. 23. 22:21
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Kérlek hűtsétek le a kedélyeket... Egyébként voltak már próbálkozásaim Cpp-ben, meg Javaban is, viszont nem fogalmaztam túl jól az első programnyelvvel... Tehát itt arra gondoltam, hogy melyiket lenne érdemes "megtanulni"... Javaban például swingig jutottam és az OOP alapelveit is ismerem, tehát Google-lel bármit összegányolok... Csak többet akarok... Javat azért hagytam, mert egyrészt nagyon körülményes(JVM), a futási ideje C-nél jóval lassabb, számomra kényelmetlen, pl. hogy csak egy egyszerű példánál maradjak C++-ban includeolom az iostream headert, aztán std::cin és már van user inputom, míg Javaban import java.util.Scanner; aztán Scanner név= new Scanner(System.in);. Azért gondoltam C#-ra, mert az a C++ és a Java keveréke és .NET WIN98 után mindenhol van. Futásidőben gyorsabb, mint a Java(elvileg ugye?), mindenre van beépített függvény... Csak WP-re lehet fejleszteni, vagy androidra is van valami megoldás?
2015. márc. 24. 17:50
 12/22 anonim ***** válasza:
69%

#8: Igen, akkora baromságot mondtam... Volna, ha igazad lenne. De nincs. :)

Egy JIT jobban tud optimalizálni, mint egy AOT compiler, így a sebességgel kapcsolatos, amúgy is teljesen értelmetlen szócséplést el is hagyhatjuk. A mai gépteljesítmények mellett sebességről vitatkozni amúgy sem vezet messzire.

A banki szoftveres érvelésed még hihetőnek is hangzik mindaddig, amíg az embernek nincs rálátása a szférára, de amint van, kiderül, hogy nem ismered a környezetet.

A banki szoftverek általában teljes mértékben .NET és Java platformra építkeznek. Hidd el, ezt sem a kisujjamból szívtam ki.

A grafikával sem sikerült maradéktalanul jót mondanod: A játékipar is elmozdult már pár éve a C# felé. Pedig ott nem hogy grafika, de realtime is van, meg elég komoly fizikai szimuláció.

Egy viszonylag valid dolgot azonban említettél: A driverek és a kernelek fejlesztésére valóban nem alkalmasak a magasszintű nyelvek. Itt, mivel közel kell lenni a hardverhez, ezért az alacsonyabb a jobb, illetve némely esetben kizárólagos opció. Ehhez azonban hozzá kell tenni, hogy a C, vagy C++ önmagában ugyanolyan alkalmatlan a kernelfejlesztésre, mint a magasabb szintű nyelv a driverekhez. Egyébként vajon a lelkes kezdők hány százaléka szegődik hivatásos kernel- vagy driverfejlesztőnek? Hmm... Hát lehet, hogy ez a napirendi pont annyira nem is releváns :)

Ha semmi mást nem is veszünk figyelembe, mivel a kérdező "ebben látja a jövőjét", a fő szempontok a tanulhatóság, és a munkalehetőség voltak, ezek pedig kétségkívül a C# javára billentik a mérleg nyelvét.

Nos, kérdező, azt hiszem, igen alaposan kivesézzük itt neked ezt a dolgot :)

2015. márc. 24. 17:51
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. xD
2015. márc. 24. 17:59
 14/22 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom, mikori JVM-ed lehet, de egy korrekt géppel és egy viszonylag friss Java verzióval annak a Java-nak sem kellene olyan borzasztó lassúnak lennie. Megpróbálkozhatsz esetleg egy szerver JVM-mel is, de annak meg kell a warmup time. Esetleg a memória volna kevéske a gépedben?

Ahogy látom, az, amit te elsőre körülményesnek éltél meg, az egyrészt abból fakad, hogy valószínűleg IDE nélkül próbálkozol - ami nem a legjobb megközelítés -, másrészt pedig magából az OO-ból. Egyébként maga a Swinges fejlesztés is egy érzékeny témakör, ahol nagyon könnyű borzalmas teljesítményű szoftvert írni, de ha beletanulsz, ott sem lesz gond.

Van Androidra is C# megoldás, de oda még mindig jobban jársz a Java-val.

Én mindenképpen azt javaslom neked, hogy vagy maradj meg a Java-nál, vagy ha váltasz, akkor C#-ra, mert ezzel a két nyelvvel jársz a lehető legjobban. Tanulás szempontjából nagyon korrekt nyelvek - ahogy időm engedi, segítek is, ha gondolod - a piacuk a legerősebb, fejlettebbek is, és elég dinamikusan is fejlődnek.

Persze, a végső döntés a tiéd, én mindenesetre sok szerencsét kívánok a pályádhoz!

2015. márc. 24. 18:07
 15/22 anonim ***** válasza:

# 12/12 Időpont ma 17:51

Érveléstechnikád jó, csak baromságokat beszélsz. Röviden, tömören, mert sietek és többet nem érsz meg, hogy rádszánjak:

Persze, "mai gépteljesítmények", ami egy tipikus idióta érv. Biztos azért van kismillió C/C++-os állásajánlat, mert a sebesség már nem fontos.

Banki szoftverek Javara már csak a biztonságkritikusság miatt sem építkezhetnek. Vannak Netbankos felületek ami Java (de ez is a fos "minden gépen fut ugyanaz, csak lassan" elv miatt), de az attól nem Javara van építve...

"A grafikával sem sikerült maradéktalanul jót mondanod: A játékipar is elmozdult már pár éve a C# felé. Pedig ott nem hogy grafika, de realtime is van, meg elég komoly fizikai szimuláció."

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Te hoztad be, ezt a "C++ elavult szar, és senki nem használja semmire" érvet, a driver/kernel témakör csak arra reakció, nem a kérdezőnek szólt. Mint láthattad (azt nem merem mondani, hogy olvastad, azt meg pláne nem, hogy megértetted), én is a C#-pal való kezdést javasoltam, csak nem azért mert a "C++ elavult". De ez az információ gondolom a packet-loss áldozata lett :-(

Kérdező:

Így egészen más a kérdés.

CPP és a C# is egy-egy jelentős szelete az iparnak, megtanulni mindkettőt érdemes. Ha mobil irányba akarsz, akkor egyértelműen C#, ha asztali, akkor meg mindkettő jó.

2015. márc. 24. 18:09
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak, hogy néhány dolgot említsek mit is írtak C++ -ban:

- C# compiler (ehhez azért még jó volt annak ellenére mennyire elavult)

- Microsoft Office (Word, Excel stb.)

- Mozilla Firefox, Internet Explorer

- Apple OS X: - Finder, IOKit device drivers

- Adobe: Photoshop & ImageReady, Acrobat stb.

- Autodesk: (A legtöbb CAD domain alatt szereplő programot)

- Mint ismertebb játék megemlítem a World of Warcraftot (ezen kívűl jópár játékuk)

2015. márc. 24. 18:22
 17/22 A kérdező kommentje:

Egyébként Eclipse-set használtam IDE-nek, de a körülményességét arra értem, hogy ha egy gépen nincs JVM, akkor nem fut a programom(iskolai gépekre írtam egy kis "viccet", aztán hopp, letöltöttem a felhőből és mit látok... a jart nem "ismerte" fel a rendszer)... Illetve írtam egy egyszerű szegély nélküli ablakból álló programot, amit nem lehet "bezárni", többek között a teljesítmény letesztelésére... Ötször annyi klónt csinált bezárásnál... 4GB RAM-mal 525 ablakig bírta a JVM.

Szerintem beletanulok a C#-ba... Egyébként még csak 15 leszek, úgyhogy az a sok sikert a "pályámhoz" kicsit túlzás. xD

2015. márc. 24. 18:30
 18/22 anonim ***** válasza:

...annyit azért elárulok, hogy jelenleg a világ egyik legnagyobb bankjának a szoftverét hegesztem főállásban. Pedig reméltem, hogy észreveszed magadtól, hogy nem vagy hiteles. Mindegy, nekem ez nem fáj, csak azt sajnálom, hogy szegény kérdezőnek ideszemeteltünk.

Csak hogy tanulj valamit: A kis zsebpénzedet körülbelül 80%-ban Java háttérrendszerek lapátolják ide-oda.

@Kérdező: Részemről a reagálással felhagytam, Vérpistike meg mond amit akar.

2015. márc. 24. 18:35
 19/22 A kérdező kommentje:
Azért én az Office-okat nem írtam volna, az egy bizonyíték, hogy mekkora szart lehet írni C++-ban, vagy egyáltalán bármiben... xD A Microsoftra akkoriban még az volt a jellemző, ahogy Jobs mondta: "A Microsofttal csak egyetlen baj van. Nincs ízlésük. Egyáltalán nincs...".
2015. márc. 24. 18:35
 20/22 anonim ***** válasza:

# 18/19 ma 18:35

Szerintem aki Javaban ír biztonságkritikus szoftvert, az ne beszéljen hitelességről :-)

2015. márc. 24. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!