Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnám a kódom paraméte...

Hogyan tudnám a kódom paramétereit optimizálni?

Figyelt kérdés

Van egy kódom ami egy sztereó kamera által szolgáltatott képből kiszámol jópár 3d-s pontot és ezek segítségével detektálja a 3d-s objektumokat (objektum = vertikális pontsorozat). Ezt a kódot nem szeretném részletezni. Röviden, kap egy sztereó képpárt és kiad egy képet amelyen be vannak keretezve a tárgyak. A gond vele, hogy egy rakat paramétertől függ. Manuálisan nagyon nehéz megtalálni a legjobb kombinációt.

Egy genetikus algoritmusra vagy valamilyen automatikus megoldásra gondoltam. Állítgatja a bemenetet a kimenettől jövő visszacsatolás függvényében. Ezzel csak az a probléma, hogy a kimenetet számmértékben kell megadni. Gondoltam manuálisan bekeretezem a tárgyakat és kiszámolom a tárgyak területét a képen (egyfajta ground truth lenne), majd kivonom a kapott objektum területét...ez eredményezne egy hibát amit visszacsatolhatok.

Néhány tapasztalt ember tanácsára lenne szükségem.

2015. márc. 21. 14:48
 1/1 dmckayals válasza:
Szerintem olyan tapasztalt embert, aki ehhez ért, nem itt találsz, hanem egy olyan fórumon, ami ilyen témákkal foglalkozik. na ott viszont sokat. Javaslom, keress egy ilyet! ;)
2015. márc. 26. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!