Ha választanotok kellene, akkor melyik nyelv mellett döntenétek: c# vagy java?
"pár nap alatt meg lehet tanulni bármelyiket"
Haha jó vicc, ment a zöld pacsi
Java. Gyakorlatilag teljesen szubjektív okokból. A két nyelv egyébként elképesztő mértékben hasonlít egymásra, raádásul ez a két legfejlettebb elterjedten használt nyelv. A C# valamivel több feature-t tud felmutatni, míg a Java platform jobb bináris hordozhatóságot nyújt, illetve maga a nyelv Android rendszeren "natív".
Bármelyiket is választja az ember, jó döntést hoz.
A kérdésért viszont jár a jelképes koki, mert azon kívül, hogy potenciálisan alkalmas értelmetlen tömegvita szítására, nem sok haszna van.
Jómagam leginkább azért voksolnék a Java-ra, mert évek óta hivatásszerűen is ezzel dolgozom, és egyszerűen lusta vagyok mélyebben beleásni magam egy ugyanilyen nyelvbe - egyszerűen nem látom, hol érné még. (Meg a Visual Studio-val sem voltam soha kibékülve, de ez megintcsak szubjektív dolog)
Igazából tökmindegy.
A két nyelv szintaxisa szinte teljesen ugyanaz, minimális eltérések vannak. Én kb 10 év C# tapasztalattal a hátam mögött egy hét alatt felhoztam magam közepes java szinte (=meg tudok oldani benne, amit akarok). Visszafelé ugyanúgy - egyedül a libek használta ami más, de arra ott a google, egy hét alatt már gond nélkül tudod az alapokat.
De, mivel eddig mindenki javázott, én meg c#-os vagyok: ezért c# :P
Én inkább Java. :D
Igaz, ehhez az is hozzá tartozik, hogy nekem (még) érthetetlen az, hogy függvény legyen változóként(delegált) meg az, hogy egy fgv-be simán bepöttyintenek egy "get;set;" sort és sehol nincs az, hogy a.szam=get(kapott_szam) és sehol nincs megadva, hogy pl. get{
ide jön ami jön
}
Iskolai példa:
struct termek
{
public int kod { get; set; }
}
És persze ment a zöld kéz. :)
Nem vitát akartam a kérdéssel, csak olyant, hogy a válaszokban ez szerepel: xy nyelv, mert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!