Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++: A lista hogy foglal...

C++: A lista hogy foglal helyet a memóriában? Ahány elem annyi felé van szétszórva?

Figyelt kérdés
2015. márc. 18. 21:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Te a "fill_front - 8 bytes"-as részt nézted? Szerintem ez az általam felhozott eset.
2015. márc. 25. 21:18
 12/12 iostream ***** válasza:

Ezeket írtad:

"A list beszúrásra és törlésre van optimizálva, míg a vector ebben lassabb."

"Arról van szó, ha a vector-ban a 0. elem elé be akarsz szúrni egy elemet, akkor eggyel arrébb másolod az összes utána lévő elemet. Míg a láncolt listánál, csak bekötöd a helyére."

Én ezt úgy vettem, hogy te kiemelted a legrosszabb esetet, de még mindig úgy általában a beszúrásról beszélünk, hiszen általános beszúrásról és törlésről volt szó eddig.

Egyetlen eset van, amikor jellemzően az az elejére szúrsz be mindig (vagy az elejéről törölsz, az most mindegy): amikor FIFO-ként használod a cuccot. Erre meg a dequeue való, minden másra a vector.

2015. márc. 26. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!