Hogyan tudom C#-ban megoldani, hogy egy metódus tovább dobjon egy kivételt, az őt hívó osztály felé?
Figyelt kérdés
Van egy egyenlet nevű osztályom, ebben van egy getEqution() metódus, hogyan tudom megoldani, hogy ha a Main osztályban van egy egyenlet példányom, akkor, ha dob egy kivételt a getEqution függvény, azt a main osztály kezelje le.
javaban így nézen ki:
public class Main{
public static void main(String args[]){
E = new Egyenlet();
try{
e.getEqution
} cath(NullPointerException {
System.err("Hiba");
}
}
}
public class Egyenlet{
public void getEquation()throws NullPointerException {
...
throw new NullpointerException();
}
}
Egy ilyen kód, hogy nézne ki C#-ban, hogyan tudom a throws-t kiváltani?
2015. márc. 17. 14:23
1/5 anonim válasza:
Ugyanúgy, mint a javában. Magában a függvényben nem kezeled, a függvény hívását teszed try-catch blokkba, és ott kezeled. Ha meg mindenképp kezelni akarod a függvényben, akkor ott dobj vele egy másik exceptiont, bár ennek nem sok értelmét látom.
2/5 A kérdező kommentje:
C#-ban a trows nem működik, hogyan van ez ezen a nyelven?
2015. márc. 17. 14:30
3/5 anonim válasza:
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2015. márc. 17. 15:52
5/5 anonim válasza:
Így van. C#-ban nincs checked exception. Egyszerűen továbbdobod és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!