Programozásból pascal-t veszünk, és jó lenne ha itthon is tudnám gyakorolni. Na és letöltöttem a gépemre a free pascal-t, de amikor beírom a parancsot kiírja h a hozzáférés megtagadva exitcode= 1. Mit csináljak?
Eléggé abszurd ötlet volt odamenteni (mellesleg a fájlnevet megint elfelejtetted közölni), az én régi verzióm (XP-s gépen) nem is hagyja. Igaz, ha viszont fájlkezelőből erőnek erejével odamásolom, akkor megtalálja, és rendesen le is fordítja. Ennek ellenére lehet, hogy az újabb változat védi valahogyan a könyvtárat, hogy ne lehessen teleszemetelni, de őszintén szólva, ezt már csak kínomban agyaltam ki.
Próbáld ki, mi történik, ha egy közönséges mappába mented, valahogy így:
C:\pascal\elso.pas
Ha nem megy, mindenesetre uninstalláld a mostani Free Pascalt, és innen töltsd le a 40 megás 32-es változatot (fpc-2.6.4.i386-win32.exe):
A 64-es kiegészítés szerintem csak akkor kell, ha a fentebbi már működik, és okvetlenül 64 bites programot akarsz készíteni -- ami kezdő szinten szerintem fölösleges. Ilyenkor, ha jól nézem, a Compile menüben kell majd beállítanod a Target... opciót. De mondom, amíg nem muszáj, ne erőltesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!