Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a chmod, és egy php scriptb...

Mi a chmod, és egy php scriptben hogy tudom 777-re állítani hogy root jogokat kapjak?

Figyelt kérdés

Van egy forum motorom amit nem tudok addig beaktiválni, amig a chmod-ot 777-re nem állítom. Végig néztem az egész scriptet de nem találtam olyat hogy "chmod", ahol esetleg valami számot lehetne hozzá rendelni. Nem nagyon értek hozzá, segítsetek hogy betudjam indítani a fórumom.

Előre is köszönöm a segítségeket!!!

2010. febr. 15. 18:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Totalcommanderrel felmész az ftp-re, és alulra beírod, hogy chmod 777 ésideaztafájlt_amitchmoddolnikell

enter

kész.

2010. febr. 15. 18:53
 2/4 anonim ***** válasza:

chmod parancsal jogosultságokat kezel az ember.

Az első szám a tulajdonos jogosultságait jelenti, a második a tulajdonossal egy csoportban lévőket a harmadik meg mindenkiét. 3x3 (azaz 9) bit jelöli az írás, olvasás és végrehajtás jogosultságát. Hármasával ha összevonjuk őket, három octális értéket kapunk. Olvasási jog értéke így 4, írásé 2, futtatásé 1. Így 7 az összes jogosultságot jelenti.

Root jogokat nem kapsz vele.

Mint általában a parancsokat, parancssorból kell begépelni.

2010. febr. 15. 19:07
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, próbálkozom.....
2010. febr. 15. 19:15
 4/4 anonim válasza:

Az előző hozzászólásnál lévő TotalCommander-es megoldás a legkézen fekvőbb, de ha gondolod, írj rá egy PHP kódot:

[link]

2010. ápr. 19. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!