Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segítene valaki C++ ban plusz...

Segítene valaki C++ ban plusz egy kis elektronikában?

Figyelt kérdés

1 programot szeretnék kiegészíteni, ami C++ ban íródott.

A SerialPort Class segítségével gondoltam megvalósítani a dolgot csak nem nagyon tudom, hogy pontosan milyen sorokra is lenne szükség.(mivelh nem vagyok jártas az elektronikában) Szeretném a gépet összekötni USB-RS232 konverter segítségével, mondjuk 1 olyan Pik-el ami felvillant 1 ledet, ha a program küld 1 jelet neki.

Szóval aki ért hozzá, vagy már csinált ilyet és segítene is nekem ezt a dolgot kivitelezni, annak nagyon megköszönném.

2015. márc. 13. 19:29
 1/3 coopper ***** válasza:
100%

Szia.

Nézz szét a hobbielektronika oldalon, ott vannak ilyenek, épités is programozás is : [link]

Sok sikert.

üdv.

2015. márc. 13. 19:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A PIC-en bekell állítanod az USART-ot a megfelelő regiszterekkel, és azt kell használnod, pl. egy megszakításon keresztül. Hogy mivel írsz ki a soros ortra a PC-ről, az már teljesen mindegy (akár Hyperterminal, PUTTY).

PC C++ példa kód soros port írásra: [link]

PIC-es leírás: [link]

2015. márc. 13. 23:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítőkész (hasznos) választ mindkettőtöknek.
2015. márc. 14. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!