Alfamate89 kérdése:
ECU motorvezérlő Raspberry PI, vagy Arduino?
Figyelt kérdés
4 hengeres, hengerenkénti injektoros, hengerenkénti gyújtótrafós motor vezérlését szeretném megoldani. A kérdésem az, hogy erre a célra Raspberry PI, vagy Arduino a megfelelőbb? Az előbbit jobban preferálnám, mert szimpatikusabb, főleg az új modell. Programozást még csak most fogom megtanulni autonóm módon, de a távlati cél a megbízhatóan működő vezérlő lenne.2015. febr. 25. 13:40
11/13 anonim válasza:
Raspberry nem real time, szóval az kapásból kiesett. Arduino meg amatőröknek való eszköz, bugos függvénykönyvtárakkal, optimalizálatlan memória és flash használattal, nulla zavarvédelemmel. Sima mikrovezérlő kell hozzá, C-ben programozva, és normális áramkörökkel körbevéve, amik kiszűrik a zavarokat (egy autó elektromos rendszere igen csak tele van zavarokkal, főleg a gyújtótrafó miatt).
12/13 A kérdező kommentje:
Egyenlőre úgy gondolom, hogy Arduino jó lesz arra, hogy megtanuljam a dolgokat, magát a programozás részét, mert ugyan építgettem elektronikai áramköröket már, de programozni még nem kellett. Kikísérletezni a működést legalább egy stabil alapjáratig szerintem mindenképpen megéri. Aztán ez a motor mire belekerül 1 autóba az nagyon messze van. Jó darabig csak ilyen dísz lesz belőle állványon. A kijelzőn Én is agyaltam már, de lehet, hogy majd úgy oldom meg, hogy az egyes érzékelők külön-külön mondjuk 1602-es kijelzőkön jelennek meg. Csak a lényegesebbek. Egyszerűbb és jobban is néz ki. így utólag visszaolvasva nagy fába vágom a fejszémet, de ettől izgalmas a dolog! :D
2015. febr. 26. 23:46
13/13 anonim válasza:
Ha atom stabil eszközt akarsz, akkor az Aurduino-ban is használt AVR (Atmel) IC-k tökéletes választás, legfeljebb a végeredmény nem Aurduino lesz, hanem egy AVR alapú céláramkör. Gyakorolni, tesztelni a lehetőségeket, az Aurduinot válaszd.
Egyetértek az egyik válaszolóval, miszerint a vezérlést és a megjelenítést/diagnosztikát válaszd külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!