TURBO PASCAL 7-ben, hogy lehet megoldani hogy érzékelje meddig tartom lenyomva a gombot?
PL:
c:=Readkey;
If ((c)=('d')) then Sound(300);
Delay( X );
Nosound;
End;
Az X helyett szeretném azt h a gomb elengedéséig csinálja.
Ha lehet lécci egy kis rövid példát is írjatok THX!
Turbo Pascal?
Hol élsz te, a középkorban? ...
Hmm... régen (nagyon régen:P) erre klasszikus megoldás volt, hogy módosítottad a billentyűzetmegszakítást. Talán működne még ma is, de én már öreg vagyok ehhez :)
Van a TP-ben egy PORT nevű tömb.
A PORT nevű tömb $60-as eleme az aktuális lenyomott billentyű kódját/állapotát adja meg.
Csinálj egy ilyen programot:
---
Begin
Repeat
WriteLn(Port[$60]);
Until Port[$60]=1;
End.
(lehet, hogy $60 helyett decimális 60 kell, nem emlékszem, rég volt...
---
Indítsd el, nyomkodd a billentyűket, és figyeld, mit ír ki.
Elméletileg ESC-re leáll.
A delphire szintén középkor a válaszom...
Mindkettő egy darab szart nem ér... Manapság, C++, C#, PHP, Java a menő, kezdőknek meg a kezébe nem adnék TP-t vagy Delphi-t!!! Arra ott van a Visual Basic
19:44
Szerinted egy középiskolában majd egyből C#-t meg PHP-t vernek a gyerek fejébe? Anno mi is (free)Pascallal kezdtünk majd utána C... A kérdés írója valószínüleg még most tanulgatja ezt nem kéne elvenni a kedvét az egésztől...
A tudbo pascal tokeletes eszkoz arra amire valo! Minek kellene tanulni C#, C++, esetleg a csodas VisualBasic-et? Ez a gond hogy sokan programozasi nyelveket tanulnak nem programozni. TP -ben ugyanazt meg tudod csinalni mint a tobbi turing-teljes (vagy hogy van ez magyarul:)) nyelvben. En kozep iskolaban csak TP-ben programoztam eleg sokat. Egyetemen egyetlen imperativ nyelvel sem volt problema, Deklerativ nyelvekkel isermerkedesem csupan a beadandok megirasaig terjedt de szerintem elsore mindenki eltolt veluk jopar orat.
A kerdesre vissza terve eleg regen nezelodtem de erre magas szintu eszkoz nem igen hiszem hogy van pascalban. Ha most kezdtel ismerkedni a programozassal lepj tovabb, majd kesobb terj vissza erre a problemara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!