Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a helyes kombináció?

Mi a helyes kombináció?

Figyelt kérdés

A bűvész a kezében tart egy N lapból álló kártyapaklit, amelyek ugyanolyan színűek

(jelűek). Az elsőt a többi alá teszi, a következőt megfordítja és az asztalra teszi – és

az pont az egyes! Ezután a következő kettő kártyát teszi a többi alá, egyenként, és

kiteszi a harmadikat – és ez pont a kettes! Aztán három kártyát teszi a pakli alá, és

kiteszi a negyediket, és az pont a négyes. És így tovább, míg ki nem teszi

sorrendben 1 – től N – ig a kártyákat.

Míg egyesek ezt trükknek gondolják, mi tudjuk, hogy a bűvész úgy rakta sorba a

lapokat, hogy biztosítsa ezt a nyitási sorrendet. Írjunk programot, amely segíti a

bűvészt N kártya sorba rakásában, hogy sikerüljön neki a trükk.

1-12 ig kellene a helyes komibnáció, 5 ig eljutottam ,de tovább nem megy.

2015. febr. 22. 20:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem a feladat az, hogy tölts ki egy N hosszú tömböt a fenti algoritmussal. Ha az aktuális "beillesztendő" lap pozíciója > N, akkor veszed a maradékát N-el, és folytatod. Persze ügyelni kell arra, hogy a már kitöltött tömb elemeket átugord.
2015. febr. 22. 21:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet tömören fogalmaztam. Szóval, adott egy N hosszú tömb, tele 0-kkal. A következőt kellene csinálni szerintem:

poz=0 (legelső tömb index)

ciklus i = 1..N

> átugrasz i darab 0-s tömb elemet

> poz:= a következő 0 értékű tömb elem indexe

> tömb[poz]:=i

> (poz-t mindig poz%N-nek veszed a fentiekben)

ciklus vége

:)

2015. febr. 22. 21:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Vagy csak simán eljátszod a dolgot visszafele. Az asztalon van 12 szám, felül a 12-es, alul az 1-es. Fogod a felső lapot, a pakli elejére rakod, és a pakli aljáról a tetejére raksz 12 lapot. Aztán fogod a 11-est, a pakli tetejére rakod és a pakli aljáról visszaszámolsz 11 lapot, és így tovább amíg az asztalról el nem fogynak a lapok.

Programozási nyelv függő hogy oldod meg a paklid forgatását, de gondolom pont azért kaptad a feladatot mert meg kell tudnod oldani.

Pszeudó-kódban:

N = 12

pakli = üres tömb

ciklus i=N-től 1-ig:

i-t beszúr pakli elejére

paklit forgat i-szer visszafele

ciklus vége

2015. febr. 22. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!