Javat tanulok, szerintetek milyen lett a program?
Íme a programom kódja:
class RangRendszer{
public static void main(String[] args){
int startingPoints = 0;
int winGame = 10;
int loseGame = 5;
int x = 2;
int player = 10;
int you = 20;
int playerTwo = 100;
int playerFour = 15;
int playerThree = 50;
String jatekos = "<játékosnév>";
System.out.println("Jelenlegi pontjaid: " + 2*winGame + ".");
if(20 > 10){
System.out.println("Jól haladsz! :-)");
}
try {
System.out.println("Adatok lekérdezése...");
Thread.sleep(5500);
System.out.println("Az eredmények megtekinthetőek lesznek hamarosan!");
Thread.sleep(2500);
System.out.println(jatekos + " játékosnak több pontja van!");
}
catch(Exception e) {
}
}
}
Igen, vannak benne olyan int részek, amelyeket nem használtam a programban, mert idő közben rájöttem, hogy más funkcióval látnám el a progit. A konzol tökéletesen lefordította. Az értelmet ne próbáljátok keresni, csupán tanulás céljából készült. Építő jellegű kritikákat elfogadnék!
hát azt a sok intet egymás után rossz látni, így is megadhattad volna:
int x = 2, player = 100, y, sajt = 700;
Köszönöm első!
Második, tudom, hogy 20 nagyobb, mint 10. Azonban ma tanultam meg az If használatát :)
Ha már itt tartunk, akkor
if(20 > 10) helyett: if(true) oszt szevasz :D
Szerintem ehelyett:
if(20 > 10){
ezt akartad írni:
if (you > player) {
#4 vagyok.
Szerintem a számológép írása azért jó ötlet, mert ahogy fejlődsz programozás terén, annál komplexebb lesz a számológéped is, ha folyamatosan fejleszted, a végén olyan jó lesz, hogy csak azt használod.
Mivel még nagyon ismerkedsz a nyelvvel, legyen először annyi, hogy két számot tudjon összeadni/kivonni/szorozni/osztani. Tehát bemenetnek megadod például, hogy '70*9', akkor a string parsolásánál figyelni fogod, hogy mikor következik a műveleti jel, ott lesz vége az első számnak, majd értelmezed a műveleti jelet és végigmész a string-en, elmented változóba a második számot is, elvégzed a műveletet mindkettőn, kiírod az eredményt. Először ezt egyszerűen írd meg, majd rakj bele egy kis hibakezelést is, hogy ismerkedj azzal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!