Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segítséget szeretnék egy...

Segítséget szeretnék egy kódrészem átírásához. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos. Üzenetben irjon rám legyen szíves aki tud php-ban programozni.
2015. febr. 11. 17:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
én nem programozok php-ban, de azt már meg mondom hogy nem privát chat oldal, vannak akik nem is válaszolnak ilyenre
2015. febr. 11. 17:52
 2/6 uno20001 ***** válasza:
100%
Persze, tudnánk, de ez nem egy privát chat oldal.
2015. febr. 11. 17:56
 3/6 uno20001 ***** válasza:

Értem, hogy PM, de ez az oldal nem ezért van!

"a tanárom mondta hogy ez nem jó mert hogy én honnan tudom h így kell ezzel a függvénnyel s hogy máshogy oldjam meg.

Töltsön fel egy teszt kódot. A kód mindig 24 karakter hosszú kell, legyen - betűket és számokat tartalmazhat az angol ABC betűiből. A kódhoz tárolja el a felhasználó azonosítóját, hogy a feltöltő azonosítható legyen, illetve alakítsa át a kódot, hogy csak nagybetűk és számok legyenek benne. A kód egyedi, tehát egy kódot csak egyszer lehet feltölteni.

hogy lehet ezt másképp megoldani?

function storeCode($code)

{

global $dbLink;

if (!preg_match('/[^A-Za-z0-9]/', $code) && strlen($code) == 24) // '/[^a-z\d]/i' should also work.

{

$code = strtoupper($code);

$query = "SELECT code FROM codes WHERE code='$code' LIMIT 1";

$result = mysqli_query($dbLink, $query) or die(mysqli_error($dbLink));

$row = mysqli_fetch_row($result);

if ($row[0] != null && $row[0] == $code) {

return 0;

}

$userId = $_SESSION['user_data']['id'];

$query = "INSERT INTO codes(code, user_id) VALUES('$code', '$userId')";

mysqli_query($dbLink, $query) or die(mysqli_error($dbLink));

return true;

}

return false;

}"

2015. febr. 11. 18:06
 4/6 uno20001 ***** válasza:
100%
Azt jó lenne tudni, hogy a tanár melyik függvényre gondolt. Sejtésem szerint a "preg_match" miatt "akadt ki". Meg az angol komment se bíztató.
2015. febr. 11. 18:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Legalább néztél volna utána a használt függvényeknek és magyaráztad volna el, hogy miért így csináltad. Hogy akarsz majd így dolgozni? Mert gondolom nem bölcsész szakon íratnak veletek PHP kódot.
2015. febr. 11. 20:49
 6/6 anonim ***** válasza:

És ezt a kódot te ki is próbáltad?

if (!preg_match('/[^A-Za-z0-9]/', $code) && strlen($code) == 24)

Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez azt jelenti, hogy '!preg_match()', nem illeszkedik a regexpre és a hossza mégis 24 karakter. Végül is a "betűket és számokat tartalmazhat az angol ABC betűiből" máris teljesül... gondolom ez volt a baja.

"Máshogy old meg",

Egyszerűen belerakod a karaktereket egy tömbbe, aztán egyesével végignézed mindegyik karaktert, hogy a tömb valamelyik eleme e. Ha nem, akkor ki lehet lépni, ha igen, akkor folytatod a következő elemmel. Bár eléggé favágós megoldás.

Anonymus

2015. febr. 12. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!