HTML-ben hogyan tudom azt megcsinálni, hogy egy adatot autómatikusan elküld get-tel, nem csak akkor, ha megnyomok egy gombot?

Oldal betöltésekor:
<body onload="alert('ASD!')">
Bármilyen helyen a kódban:
<script type="text/javascript">
alert("ASD!");
</script>

Nem válaszolok kérdésekre privátban, mert akkor ha valaki rátalál ugyanerre a kérdésre, és nem találja a választ. Mellesleg megtehetted volna, hogy egyből leírod ezt.
"Leírom bővebben a problémámat, hátha jobb ötleted van rá! Van egy weboldal, ami egy mikrokontrolleren fut, és ezen az oldalon a mikrkontroller által fogadott adatok jelennek meg, ezért 3 másodpercenként magátol frissül, viszont vannak rajta gombok is, ha megnyomok egy gombot get-tel elküldi a mikrokontrollernek, viszont az oldal frissítésénél újra elküldi, hogyan lehetne az url-ből "kiszedni" itt az előzőleg elküldött adatokat, arra gondoltam, hogy miután elküldte a gomb állását, elküld valami mást is, és akkor már nem küldené ugyan azt. Remélem elég érthetően fogalmaztam. Előre is köszi!"
GET kérést legegyszerűbben a jQuery library-val lehet csinálni.
<head>
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script> <!-- Az src helyére a jQuery fájl nevét kell beírni -->
</head>
<body>
<script type="text/javascript">
$.get("url", function(Response) {
//Ez a függvény fut le, ha a kérés végrehajtódott
//A kiszolgálótól kapott válasz a Response-ban van benne
});
</script>
</body>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!