Python 3.4.2-ben ciklusos programnál azt hogy lehet megcsinálni, hogy kiírja egy lista elemeit egymás mellé ' meg, nélkül?
Nekem egymás alá írta ki és akár hogy próbálkoztam vagy rossz volt vagy egymás alá írta ki a listaelemeket.
Maga a "program" (interpreterben) :
t2 = ['január', 'február', 'március', 'április', 'május', 'június', 'július', 'augusztus', 'szeptember', 'október', 'november', 'december']
i = 0
while i < len(t2):
print (t2[i])
i = i + 1
*: while i < len(t2):
print (t2[i])
i = i + 1
Ha arra célzol hogy a print() automatikusan berak egy sor elemelést akkor azt ki lehet szedni:
print('Hello', end=' ') print('world!')
De még jobb módszer, ha stringből álló listát akarsz kiírni:
print(' '.join(lista))
A lista elemeit ez egy stringbe fűzi, és ' '-t ír az elemek közé.
Vagy hozzáadhatod kézzel egy stringhez az adott elemet, és csak akkor írod ki, ha a végére értél.
temp = ""
for i in t2:
temp+= i
print(temp)
Régen nem pythonoztam, de ha jól sejtem ennek illene működnie(gondolom a fentebb említett függvény is így működik). Ha normálisan formázni akarod, akkor a harmadik sor legyen
temp+= ", " + i
Sajnos GYK stíluslapjában a white-space tualjdonság nincs beállítva, de könnyen be lehetne állítani userscriptel és akkor látszódnának a behúzások :)
Viszont meg lehet kerülni, a következő space-k nem vonódnak össze elvileg:
 
 
 
ensp-vel
így
lehet
behúzni
szöveget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!