3/9 anonim válasza:
Nyilak Unicode-ban vannak, nem ASCII-ban. Itt tudsz Unicode karakterekre keresni:
A Unicode oldalán pedig itt találod meg a táblákat:
Nyilak:
[link] PDF/U2190.pdf
Kiegészítő nyilak A/B/C:
[link] PDF/U27F0.pdf
[link] PDF/U2900.pdf
[link] PDF/U1F800.pdf
Egyéb nyilak és szimbólumok:
[link] PDF/U2B00.pdf
Válogass kedvedre.
4/9 anonim válasza:
A kérdező talán a kurzorvezérlő billentyűkre gondolt, csak nem bírja kifejezni magát. Ezeknek különleges ASCII-kódjuk van, mert 2 byte-ból áll, egy vezető 0 és utána a tényleges érték. Írsz egy egyszerű programocskát, ami a lenyomott billentyű kódját kiírja, és kikísérletezheted, én is így csináltam annó. Sokkal élvezetesebb, mintha csak úgy megmondaná valaki. Guglizni meg te is tudsz.
5/9 anonim válasza:
Lehet hogy igazad van és a vezérlőkarakterekre gondolt, csakhogy kurzorvezérlőket sem tartalmaz az ASCII. A feloldójel utáni karaktereket itt találja:
De nem írta azt sem hogy melyik konzolra kéne és pl. Windows-ban a cmd nem támogatja az ANSI/VT100-at, úgyhogy kell hozzá egy wrapper.
6/9 A kérdező kommentje:
igen :) azokra gondoltam csak még kezdő vagyok.... fájlkezelésben tudnátok segiteni?
2015. febr. 2. 15:44
8/9 A kérdező kommentje:
free pascal
2015. febr. 4. 18:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!