Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van szövegszerkesztő szerű...

Vattacukor elefánt kérdése:

Van szövegszerkesztő szerű program, amellyel egyszerűen lehet programokat tervezni (pl tetris és hasonló) és ha igen mi a neve?

Figyelt kérdés
2015. jan. 30. 13:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Van, pl. Eclipse.
2015. jan. 30. 13:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Notepad++.
2015. jan. 30. 13:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Vannak, de ezek csak azoknak egyszerűek, akik tudnak programozni. Aki nem ért hozzá, annak hiába van a szövegszerkesztő, nem fog tudni vele programot írni.

Amúgy megint más dolog a szoftvertervezés, és megint más a szoftverimplementálás. A szoftvertervezés azt jelenti, hogy a szoftver egyes részei milyen alrendszerekbe, és azokon belül milyen modulokba kerüljenek szét, valamint ezek milyen kapcsolatban állnak egymással; megtervezni a funkcionális és nem funkcionális követelményeket, stb. Erről van egy cirka 1000 oldalas könyv Sommerville-től. A szoftver implementálása pedig a már meglévő szoftverterv alapján a rendszer leprogramozását jelenti, amit egységteszteléssel és integrációs/rendszerteszteléssel tesztelni kel.

Bocs, hogy kicsit szőrszálhasogató voltam, de pont ebből vizsgáztam a héten.

2015. jan. 30. 14:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ha nem voltam elég pontos :) Olyan programra lennék kíváncsi, amellyel pl. egy tetrishez meg tudom tervezni hogy milyen osztályokra van szükségem, azon belül függvényekre, változókra, tehát a program tervét tudom megtervezni :) Lehetőleg úgy hogy az könnyen áttekinthető legyen.
2015. jan. 30. 14:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen UML szerkesztő jó lesz neked. Nézz utána, hogy mi ez, hogyan működik. Én a Visual Studio 2013 Ultimate-ben lévő Architecture Designert használom, de ez fizetős. Ingyenes pl. a Violet.
2015. jan. 30. 14:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Én a VisualParadigm programot ajánlom.
2015. jan. 30. 15:37
 7/7 SimkoL ***** válasza:
Mivel mindig egyedül dolgoztam ezért csak fejben szoktam. Még a közel harminc évvel ezelőtti programjaim felépítésére is emlékszem, de arra, hogy az asszony mit mondott öt perce arra nem. Jól is van ez így... szerintem :)
2015. jan. 30. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!