Hogy tudom leellenőrizni C#-ban, hogy a bekért szám string-e?
Úgy értem, hogyha elrontaná valaki az adat megadását, és szám helyett stringet ír, akkor hogy oldjam meg azt, hogy azt ne a fejlesztői környezet debugja, vagy a windows érzékelje, hanem én egy ifben?
Egyesével minden lehetőségre nem csinálhatok egy-egy ifet, mert az ugye végtelen sok variáció...
Nincs valamilyen lehetőség egy változó típusának lekérdezésére?
De én nem vagyok pro, na! :D
Még csak második éve tanulom a programozást, és nekem még csak úgy megy, ahogy megy!
Mivel órán a tanár még egy csomó C#-os függvényt nem tanított meg, így azokat nem is ismerem, és akkor alapvető, hogy vagy mainben oldom meg a dolgokat hosszan, vagy írok párat magamnak.. :D
De mindegy, köszönöm a segítségeket még egyszer, már úgyis minden működik, szóval... :)
De #20-as! Most mondd hogy nem volt igazam! :D
Mert az én módszerem is beválik, csak amatőr, ezt elismerem, de amit korábban írt valamelyikőtök, már nem tudom ki, az nem volt olyan fontos, hisz ha később már nem használom, akkor nyugodtan konvertálja át a stringet számmá.. :D
> De én nem vagyok pro, na! :D
Ezzel a mentalitással nem is leszel.
Kösz... -.-"
Amúgy meg de! Mert tanulom én a dolgokat! Csak tudjátok nem kell egy kezdő programozót leszólni, mert kezdő! Még akár jobb is lehetek nálatok egyszer... ;)
Ha nem fogadod meg a többiek tanácsát és ragaszkodsz a saját "amatőr" megoldásodhoz, akkor soha nem leszel jobb. A tanárra meg nem kell várni hogy minden egyes függvényt megtanítson, mert nem fog. Ha kell egy függvény akkor keress rá, vagy kérdezd meg és fogadd meg a tapasztaltabbak tanácsát.
Nem fogom feleslegesen elismételni azt amit a többiek már úgy is leírtak és sok mindent nem is értek mit miért csinálsz, például miért konvertálod a Stringet Stringé (???), de egy valami nagyon szemet szúrt, amit nem hittem volna hogy valaha is látok még a XXI. században: a goto utasítás.
Soha semmilyen körülmények között ne használj goto utasítást!! Amit te keresel az a "continue" utasítás. Javaslom ismerkedj meg a ciklusok alapjaival, legalább annyira hogy tudd mi a break és continue.
Ja és az sem árt ha ismered az ascii kódtáblát és tudod hogy a betűk is számok valójában, így működnek rajtuk azok a műveletek, amik a számokon is, így pl. lehet őket úgy ellenőrizni hogy:
if(betű >= '0' && betű <= '9') //ha a betű egy szám
szám = betű - '0'; //a betűt átkonvertáltuk számmá
Nem értem mi bajod a gotoval...
A breaket ismerem, a continue-t nem.
De mondom, hogy a goto azért kell, hogy a végtelenségig csinálhassam a folyamatot (azaz ameddig karom, és be nem zárom), és ne kelljen bezárni, és újra megnyitni a programot, ha több konvertálást is akarok végezni.
Nem tudom, hogy te hol láttál olyat, hogy én stringet stringgé konvertáltam, de ha csináltam is olyat (már nem emlékszem teljesen az összes műveletemre :D), akkor biztosan azért, mert az még a debug része volt, ahol ugye azt kell kideríteni, hogy a betype-olt cucc milyen adattípusba tartozik!
És ugye azért kezdek mindent adatbekérést stringgel, mert az felvehet mindent!
De tényleg ne ragozzuk tovább, mert a programom működik teljesen, minden téren, PONT.
Stringet stringé: debug = Convert.ToString(Console.ReadLine());
A goto azért nem kell mert átláthatatlanná teszi az egész programkódot.
A "break" kilép a ciklusból a "continue" folytatja az elejéről.
Remélem az osztályzatot a program működésére kapod nem a forráskódjára.
Ez igazából csak az itthoni unalom elűzésére szolgált. :D
Mert már rég írtam itthon valami programot, és ez baj.
A suliban meg természetesen a program működése, és a forráskód is 5-ös!
Amúgy a debug = Convert.ToString(Console.ReadLine()) az csak rossz reflex volt, mert amikor először tanultuk, hogy hogyan adjuk át a beírt dolgot egy változónak, akkor azt inttel tanultuk, és így rögzült..
De köszönöm hogy erre felhívtad a figyelmem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!