Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pontosan mi is a C-ben a...

Pontosan mi is a C-ben a függvény deklarációja, definicíiója és prototípusa?

Figyelt kérdés

Tudom a Google-t használni, de valamiért mégsem értem hogy melyik melyik, pedig azért bizonyos szinten megy a programozás.

Tegyük fel itt egy ilyen példaprogram:

[link]

Teljesen rosszul működik a program, de most az nem is fontos.

Itt az #include és main fv közötti rész az a fv prototípusa? És ha nem írtam volna oda zárójelbe az "int n"-t akkor lett volna a deklarációja?

A main fv utáni rész meg a definíció, ugye?

2015. jan. 18. 19:56
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A deklaráció azt jelenti hogy létrehozol egy elemet a fordító számára aminek megmondod a típusát és a nevét.

A prototípus egy olyan függvény deklaráció aminek nincs "teste". Vannak akik azt mondják nem számít prototípusnak ha C-ben nem adsz meg argumentumot mert az akkor azt jelenti hogy bármilyen argumentuma lehet, nem határoztad meg egyértelműen. De fel lehet úgy is fogni hogy azt határoztad meg hogy tökmindegy az argumentum.

A definíció függvények esetében az amikor megadod a függvény "testét" is, ezért a prototípus és a definíció kölcsönösen kizárja egymást.

Mindig akkor deklarálsz amikor először tudatod a fordítóval hogy létezik egy ilyen elem. Ha van prototípus, akkor az a deklaráció is egyben, ha nincs akkor a definíció lesz.

2015. jan. 18. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!