Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal-ban "szócserélgetős"...

Pascal-ban "szócserélgetős" programot írtam. Miként lehetne ezt a kódot jobbá tenni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A program úgy működik, hogy string-et olvas be, majd megnézi a tömbben, hogy adott szó található-e az adott string-ben.

Azt godnoltam ki, hogy a tömb páratlan indexén a figyelendő szavakat, páros indexén pedig az adott szó helyére illesztendő szavakat tárolom.

Szeretném azt is, hogy pl. lehetőleg bármilyen hosszú stringgel elboldoguljon, ehhez ansi string-et kellene használni? (ha probléma lenne valami miatt a 255 méretű stringgel), pl. sortörések miatt);

Egyetlen szóval is háááááát jó lassúnak tűnik a program. :-)

Mondjuk a tömb méretét is lehetne limitálni a leghosszabb szó méretére, de ez szerintem nem gyorsítana semmit rajta.

program szo_csere;

var

inf,outf:text;

s:string;

szavak:array[1..2] of string;

i,poz:byte;

begin

assign(inf,paramstr(1));

reset(inf);

assign(outf,paramstr(2));

rewrite(outf);

szavak[1]:='alma';

szavak[2]:='körte';

while not eof (inf) do

begin

readln(inf,s);

poz:=pos(szavak[1],s);

if poz>0 then begin

delete(s,poz,length(szavak[1]));

insert(szavak[2],s,poz);

end;

writeln(outf,s);

end;

close(inf);

close(outf);

end.

2015. jan. 15. 14:46
1 2
 11/13 SimkoL ***** válasza:
Bocsi, itt volt az egyik unokám, mindjárt átnézem, de úgy látszik használt a le..szás, máris jobban néz ki :)
2015. jan. 15. 17:51
 12/13 SimkoL ***** válasza:
100%

{$I-}

Reset(....)

{$I+}

Csak megnyitás 'idejére kapcsoljuk ki, mert a végén még elfeledkezünk róla.

Halt() Itt célszerű egy értéket megadni, ha hiba miatt szakadt meg a program végrehajtása.

Ha később elszakadsz a Pascal-tól szokj hozzá, hogy a tömbök indexe alapvetően 0-tól kezdődik, jelen esetben is ha dinamikus tömböt készítettél volna az is a 0-ás indexen tárolta volna az első adatot.

Hogy pocsék a kód, lehet csak az én szememben, de a foglalt szavak mindig kisbetűsek a többiek pedig, mint ahogy írtad is, értelemszerűen nagy kezdőbetűvel és 'ahol kell' ismét nagybetű. Tudom nem érzékeny rá, de sokkal szebb.

2015. jan. 15. 18:18
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kritikus észrevételeket. :-)
2015. jan. 15. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!