Hogyan tudnék különválasztani kék és piros színű szöveget?
Üdv!
Van egy Word dokumentum, ami 13000 sorban tartalmaz neveket és a hozzájuk tartozó névnapokat. A férfi nevek kék színnel, a női nevek pirossal vannak kiemelve. Szeretném ezt szétválasztani, de manuálisan a mennyiség miatt lehetetlen. Hogyan lehetne kinyerni a szín információt, hogy egyszerű text formátumban is meg lehessen különböztetni, mi volt piros, és mi volt kék eredetileg, és így írhassak egyszerű programot, ami szétválogatja?
A DOCX word dokumentum tulajdonkeppen egy zip-pel tomoritett xml.
Ha esetleg nem docx a kiterjesztes, word-ben mentsd el docx-kent, majd nevezd at .zip-nek, nyisd meg winzippel, ott kell legyen egy document.xml, ezt nezegesd meg; nyilvan fogsz latni valami style / color tag-okat benne. Eleg maceras, de azert lehet boldogulni.
Itt egy link:
Célszerű lesz szétdarabolni, mert folyton lefagy tőle a gép. Amit az első válaszoló írt, még nem tudtam kipróbálni emiatt.
Tessék egy Excel táblában szétdobtam neked, 2 perc az egész :)
Bocs elgépeltem a linket
Na jó, akkor eljött a perce, hogy kilőjem a folyamatot...
PUKK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!