Programozás feladatok?
- számkitaláló játék
- számológép (bekéri a 2 számot és a műveletet, kiszámolja)
- 2048
- tetrisz
- snake
Gyakorló feladatok – 6. hét
Számlálás, összegzés algoritmusainak (2. hét) kódolása
1. Feladat: adott egy N elemű tömb, ami egy tanuló jegyeit tartalmazza. Számítsa ki a tanuló félév
végi átlagát és havi ösztöndíját az alábbiak szerint: 3,5 alatt 0 Ft; 3,6 – 4,0 között 5e Ft/hó; 4,1 –
4,5 között 10e Ft/hó; 4,6 – 5,0 között 15e Ft/hó.
2. Feladat: adott egy N elemű tömb, ami az évfolyam tanulóinak félév végi átlagát tárolja. A
kitűnő tanulók egyszeri 20eFt jutalmat is kapnak. Számítsa ki, hogy összesen mennyi juttatást
kap egy-egy tanuló az egyetemtől a következő félévben (az ösztöndíj számítást lásd az előző
feladatnál).
3. Feladat: egy oktató zh statisztikát készít. Az eredményeket tömbben tárolja. A 0 pontos
dolgozatok százalékos arányára kíváncsi.
4. Feladat: a SPAR áruházakban vásárláskor 2000 forintonként adnak egy csomag matricát. A múlt
hónapban minden héten kétszer vásároltam a SPAR-ban. A vásárlási összegeket felírtam. Hány
matricát gyűjtöttem összesen? Figyelem! A matricákat vásárlásonként adják!
5. Feladat: a múlt héten minden nap vásároltam. A vásárlási összegeket felírtam. Mennyit
költöttem összesen és hányszor vásároltam 5e Ft felett?
Eldöntés, kiválasztás algoritmusainak (3. hét) kódolása
6. Feladat: egy oktató összegyűjtötte a zh pontszámokat. Írjon C programot, ami megmondja,
hogy volt-e maximális pontszámú (50 pontos) dolgozat.
7. Feladat: A múlt hónapban minden nap feljegyeztük az EURO árfolyamát. C program
segítségével döntse el, hogy az folyamatosan nőtt-e.
8. Feladat: A múlt hónapban minden nap megmértük a Sajó vizének hőmérsékletét és az adatokat
eltároltuk. C program segítségével mondja meg, melyik nap volt először és melyik nap volt
utoljára 10 C foknál magasabb a hőmérséklete.
Szélsőérték-kiválasztás algoritmusainak (4. hét) kódolása
9. Feladat: Egy oktató zh statisztikát készít. Írjon C programot, ami megmondja mi volt az elért
legalacsonyabb pontszám és hány ilyen dolgozat született, ill. mi volt a legmagasabb pontszám
és hány ilyen dolgozat született.
10. Feladat: adott az Alpok csúcsainak magasságát tároló tömb. C program segítségével határozza
meg, hogy a 3000-es csúcsok közül melyik a legnagyobb. Figyelem! Algoritmikusan két
különböző megoldás is létezik.
Igaz mindnek van megoldása, van a ami C++, de próbáld meg a leírás alapján megírni őket: [link]
Meg édes mindegy Pascalban is minden megírható ami más nyelvben. Van ami egyszerűbben van a komplikáltabban.
Tessék, itt még azt is hozzácsaptam, hogy a V előtti betűk rövidek legyenek, mint a kiejtéskor:
Csináld utánam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!