Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozás feladatok?

Programozás feladatok?

Figyelt kérdés
Tudnátok nekem írni programozás feladatokat? Googleon kerestem már de azokat már megoldottam. Pascal nyelven megírható feladatokat írjatok:D Lehet for,repeat,tömbök,case,if-el kapcsolatos feladat:D
2015. jan. 9. 15:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

- számkitaláló játék

- számológép (bekéri a 2 számot és a műveletet, kiszámolja)

- 2048

- tetrisz

- snake

2015. jan. 9. 15:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Doom-szerű játék
2015. jan. 9. 15:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorló feladatok – 6. hét

Számlálás, összegzés algoritmusainak (2. hét) kódolása

1. Feladat: adott egy N elemű tömb, ami egy tanuló jegyeit tartalmazza. Számítsa ki a tanuló félév

végi átlagát és havi ösztöndíját az alábbiak szerint: 3,5 alatt 0 Ft; 3,6 – 4,0 között 5e Ft/hó; 4,1 –

4,5 között 10e Ft/hó; 4,6 – 5,0 között 15e Ft/hó.

2. Feladat: adott egy N elemű tömb, ami az évfolyam tanulóinak félév végi átlagát tárolja. A

kitűnő tanulók egyszeri 20eFt jutalmat is kapnak. Számítsa ki, hogy összesen mennyi juttatást

kap egy-egy tanuló az egyetemtől a következő félévben (az ösztöndíj számítást lásd az előző

feladatnál).

3. Feladat: egy oktató zh statisztikát készít. Az eredményeket tömbben tárolja. A 0 pontos

dolgozatok százalékos arányára kíváncsi.

4. Feladat: a SPAR áruházakban vásárláskor 2000 forintonként adnak egy csomag matricát. A múlt

hónapban minden héten kétszer vásároltam a SPAR-ban. A vásárlási összegeket felírtam. Hány

matricát gyűjtöttem összesen? Figyelem! A matricákat vásárlásonként adják!

5. Feladat: a múlt héten minden nap vásároltam. A vásárlási összegeket felírtam. Mennyit

költöttem összesen és hányszor vásároltam 5e Ft felett?

Eldöntés, kiválasztás algoritmusainak (3. hét) kódolása

6. Feladat: egy oktató összegyűjtötte a zh pontszámokat. Írjon C programot, ami megmondja,

hogy volt-e maximális pontszámú (50 pontos) dolgozat.

7. Feladat: A múlt hónapban minden nap feljegyeztük az EURO árfolyamát. C program

segítségével döntse el, hogy az folyamatosan nőtt-e.

8. Feladat: A múlt hónapban minden nap megmértük a Sajó vizének hőmérsékletét és az adatokat

eltároltuk. C program segítségével mondja meg, melyik nap volt először és melyik nap volt

utoljára 10 C foknál magasabb a hőmérséklete.

Szélsőérték-kiválasztás algoritmusainak (4. hét) kódolása

9. Feladat: Egy oktató zh statisztikát készít. Írjon C programot, ami megmondja mi volt az elért

legalacsonyabb pontszám és hány ilyen dolgozat született, ill. mi volt a legmagasabb pontszám

és hány ilyen dolgozat született.

10. Feladat: adott az Alpok csúcsainak magasságát tároló tömb. C program segítségével határozza

meg, hogy a 3000-es csúcsok közül melyik a legnagyobb. Figyelem! Algoritmikusan két

különböző megoldás is létezik.

2015. jan. 9. 16:10
 4/9 tabaki ***** válasza:
57%
Tuvudsz ívígy beveszévélnivi?
2015. jan. 9. 16:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm:D
2015. jan. 9. 16:46
 6/9 SimkoL ***** válasza:
100%

Igaz mindnek van megoldása, van a ami C++, de próbáld meg a leírás alapján megírni őket: [link]

Meg édes mindegy Pascalban is minden megírható ami más nyelvben. Van ami egyszerűbben van a komplikáltabban.

2015. jan. 9. 17:03
 7/9 tabaki ***** válasza:
100%
Tényleg 63 százalékkal hitványabb feladat a "madárnyelv", mint a zh-összesítés és hasonlóan fantáziadús feladatok? Szerintem legalább annyira mulattató, és ha tisztességesen, ékezetekkel, kisbetű-nagybetű kezeléssel csinálod, semmivel sem primitívebb, mint a SPAR-matricák vagy a heti bevásárlás rejtélye. Egyetérteni nem muszáj, de lepontozni?
2015. jan. 9. 20:21
 8/9 tabaki ***** válasza:
Egyébként érdekes lenne tudni, hogy miféle feladatokat oldottál meg, és hogyan. Egyrészt jobban belőhető lenne, hogy mit érdemes ajánlani, másrészt neked is tanulságos lehetne, ha más is belenéz a kódjaidba. Az csak az egyik része a megoldásnak, hogy működjön a program, utána még érdemes azzal is foglalkoznod, hogy mennyire gazdaságos, bolondbiztos, elegáns -- de lehetőleg a kód is szép és olvasható legyen.
2015. jan. 9. 23:10
 9/9 tabaki ***** válasza:
100%

Tessék, itt még azt is hozzácsaptam, hogy a V előtti betűk rövidek legyenek, mint a kiejtéskor:

[link]

Csináld utánam!

2015. jan. 10. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!