10-es skálán mennyire lehet otthon megtanulni a C nyelvet?
Ez teljesen szubjektív dolog. Azt sem írtad hogy milyen háttértudással rendelkezőnek. Első programozási nyelvként?
Számomra talán a C volt a legkönnyebb nyelv amit valaha is tanultam, hiszen assemblyről kellett átállnom és talán ez áll a legközelebb az assemblyhez és a gépi gondolkodásmódhoz. 10/10
Ismerek embereket akik rengeteget programoztak magas szintű nyelveken és mikor próbálták a C-t megtanulni elhasaltak rajta. 2/10
Első nyelvként azt mondják nem könnyű, de lényegében olyan mint a többi: ismerni kell a szintaktikát és nem árt ha tudod mi történik a háttérben. 4/10
Ez leginkább a te elszántságodtól és szorgalmadtól függ.
De első nyelvként nem ajánlom. Sokakkal utáltatta meg eme nyelv a programozást, nem véletlenül.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Tudtok valami könyvet vagy valamit amiből meg lehet tanulni?
Meg akarom tanulni, és több kérdésnél is ezt írták kezdőnek.
Ha ez nem jó, kezdő nyelvnek mit ajánlanátok?
Megoszlanak a vélemények kezdőnyelv tekintetében. Valaki C-t, valaki Python-t ajánl, én (és nem csak én) ezeket:
Bár a C kifejezetten hasznos bizonyos területeken, mégsem ajánlom kezdésnek, mert viszonylag nehéz. Előnye, hogy mivel viszonylag alacsony szintű, elég sok mindennek megismerheted a hátterét, de ettől olyan nehéz.
Bár juzraii biztos azt írja, hogy mindegy, melyik programozási nyelvet kezded el, miután már megtanultál angolul, én inkább ajánlom kezdetnek a Python, Ruby, Lua, Java, C# nyelveket, amelyek szintén nem haszontalanok, de könnyebb őket megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!