Így tudsz rákeresni releváns infókra:
Arra jó alapesetben, hogy egy összetett feladatot több részre bontsunk.
Egy gyakorlati példa:
Mondjuk, ha van egy ablakos programod, aminek az lenne a feladata, hogy letöltsön egy fájlt a netről, akkor jó lenne, ha a letöltés miatt az ablak nem fagyna be. Mert ugye egy program sorról sorra hajtódik végre, és ha valami blokkol, pl. egy letöltés, addig a felhasználói felülettel nem fogsz tudni mit kezdeni.
Valójában a szálak azért lettek kitalálva, hogy párhuzamosan végezhessünk feladatokat. Mint pl. a felhasználói felület kezelése és a letöltés, ha az előző példát nézzük.
Ha egy kicsit elvonatkoztatunk a számítógépek világától, nézzük meg, hogyan lesz a liszt. Megterem a gabona, azt learatják, megőrlik és lett liszt. Na, ha mindezt egyedül csinálod, akkor neked először le kell aratnod a gabonát, és aztán őrölheted csak. Kétszer annyi időt veszítesz, mintha lennétek rá ketten, és az egyik aratja, a másik pedig őröli. Itt a gabona aratása egy szál, míg az őrölés szintén egy szál. Látható, sokkal gyorsabb lett tőle a folyamat. Hurrá.
Ehhez persze jönnek olyan helyzetek, hogy mi van, ha a gabonát őrölő szálnak el kell kérnie az arató száltól a búzát (szinkronizáció), mi van akkor, ha mondjuk egy tárolóba egyszerre akarják betölteni és kivenni a learatott gabonát (konkurens hozzáférés problémája), stb.
17/L
17/L :DDD
hát én sok mindent elhiszek, de...
Baaaaaazz.. :o
Menj már..
Azt hittem 17/L = infós gamergirl
"És csodálkozunk, hogy a lányok titkolják, ha érdekli őket az informatika, hát, gratulálok..."
Gondolom nekem szólt, de akkor se értem. Abból, hogy nem hiszem el, hogyan következik, hogy máskor titkolni fogja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!