Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi az a Thread? Mi a szerepe?

Mi az a Thread? Mi a szerepe?

Figyelt kérdés

2014. dec. 28. 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Így tudsz rákeresni releváns infókra:

[link]

2014. dec. 28. 15:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Arra jó alapesetben, hogy egy összetett feladatot több részre bontsunk.

Egy gyakorlati példa:

Mondjuk, ha van egy ablakos programod, aminek az lenne a feladata, hogy letöltsön egy fájlt a netről, akkor jó lenne, ha a letöltés miatt az ablak nem fagyna be. Mert ugye egy program sorról sorra hajtódik végre, és ha valami blokkol, pl. egy letöltés, addig a felhasználói felülettel nem fogsz tudni mit kezdeni.

Valójában a szálak azért lettek kitalálva, hogy párhuzamosan végezhessünk feladatokat. Mint pl. a felhasználói felület kezelése és a letöltés, ha az előző példát nézzük.

Ha egy kicsit elvonatkoztatunk a számítógépek világától, nézzük meg, hogyan lesz a liszt. Megterem a gabona, azt learatják, megőrlik és lett liszt. Na, ha mindezt egyedül csinálod, akkor neked először le kell aratnod a gabonát, és aztán őrölheted csak. Kétszer annyi időt veszítesz, mintha lennétek rá ketten, és az egyik aratja, a másik pedig őröli. Itt a gabona aratása egy szál, míg az őrölés szintén egy szál. Látható, sokkal gyorsabb lett tőle a folyamat. Hurrá.

Ehhez persze jönnek olyan helyzetek, hogy mi van, ha a gabonát őrölő szálnak el kell kérnie az arató száltól a búzát (szinkronizáció), mi van akkor, ha mondjuk egy tárolóba egyszerre akarják betölteni és kivenni a learatott gabonát (konkurens hozzáférés problémája), stb.

17/L

2014. dec. 28. 15:16
 3/7 T/Z ***** válasza:
82%
Szeretem az olyan 17 éves lányokat, akik informatikát tanulnak, és min. rendszergazdák szeretnének lenni. ^_^
2014. dec. 28. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:

17/L :DDD

hát én sok mindent elhiszek, de...

2014. dec. 28. 16:49
 5/7 T/Z ***** válasza:

Baaaaaazz.. :o

Menj már..

Azt hittem 17/L = infós gamergirl

2014. dec. 28. 17:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
És csodálkozunk, hogy a lányok titkolják, ha érdekli őket az informatika, hát, gratulálok...
2014. dec. 28. 20:15
 7/7 anonim ***** válasza:

"És csodálkozunk, hogy a lányok titkolják, ha érdekli őket az informatika, hát, gratulálok..."

Gondolom nekem szólt, de akkor se értem. Abból, hogy nem hiszem el, hogyan következik, hogy máskor titkolni fogja?

2014. dec. 28. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!