Ha nem tudom megérteni az oop-t hagyjam is a programozást?
amíg csak elméletben volt róla szó, én sem tudtam elképzelni.
gyakorlatnál pedig vágtam mint anyám a kenyeret meg rá a szalámit.
szerintem is undorító aki kitalálta az oop-t
lassan kezdem a második évemet és nem értem még mindig.....elte ik
Az objektum orientált programozás egy végtelenül egyszerű dolog. Ez egy módszer, és nem valami misztifikált istenujja mágikus cucc.
A legjobb példa a megértésére, ha a php mysqli eszközét átnézed, az ugyanis működik procedurális és objektum orientált módon is.
A lényeg tényleg csak annyi, hogy a célpont eszközhöz egy olyan objektumot építesz fel, ami tárol minden vele kapcsolatos dolgot, és a módosító és működtető funkcióit is ezen az objektumon keresztül éred el. (ez egy kicsit zanzásított volt, de ez a lényeg)
Kicsit más gondolati sémát igényel mint a lineáris procedurális módszerek, de ha rájössz a nyitjára, akkor utána már pofonegyszerű.
Ne add fel, sok sikert!
Szerintem sok értelme ennek a topiknak nincs.
K: "Meg kéne értenem az OOP programozást?"
V: "Igen."
K: "Tudom, mert el is várják az egyetemen. Csak nem értem."
Inkább tegyél fel egy kérdést, hogy mit nem értesz. Akár itt, akár a tanáraidnál. Biztosan kapnál segítséget. Egyáltalán nem nehéz dolog, csak nem szabad megállni előtte.
most erre nem nagyon lehet mit írni. konkrét kérdés nélkül írjunk le mindent, amit te valószínűleg egy félévig hallgattál?
a lényege, hogy globális, a szabadban csüngő változók és függvények helyett bizonyos szervezőelvek szerint osztályokba szervezed az adatokat és a rajtuk végezhető műveleteket. de hát ezt már gondolom te is tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!