Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék egy egyszerű társasj...

Szeretnék egy egyszerű társasjátékot készíteni. Hogy álljak neki? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Két tábla van a játékhoz, ezek már készen vannak. Lennének különböző mezők (visszalépés, feladatkártya, szerencsekártya stb). Azt szeretném megoldani, hogy a játék véletlenszerűen helyezze el ezeket a mezőket, de azt lehessen beállítani, hogy melyiket milyen gyakorisággal. Elég ha két személy tud vele játszani. A C programozás alapjait már ismerem, nem teljesen a nulláról indulnék. Komolyabban nem szeretnék belemerülni a programozásba. Hogy lehetne ezt a legkönnyebben megvalósítani? Van valamilyen game maker vagy hasonló?

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. dec. 5. 17:36
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Simán egy pakli kártyával egyszerűbb lenne, nem?

Mármint IGAZIVAL, papírból.

2014. dec. 5. 18:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy nem fogsz tudni programozni, ha nem akarsz programozni.
2014. dec. 5. 19:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék emiatt komolyabban belemenni a programozásba. Gondolom egyszerűen meg lehet oldani, de grafikus programot még sosem csináltam.
2014. dec. 5. 20:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy társasjáték az már komoly programozási tudást igényel, még akkor is, ha egy gépen játszanátok ketten. Ha hálózaton szeretnéd, akkor reménytelen, komolyabb belemerülés nélkül...
2014. dec. 5. 22:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Miért olyan fontos neked ez a játék?

Ha azért, hogy játszhassál vele, akkor tökéletes, ha elkészíted a valóságban, nem?

Ha meg programozást szeretnél tanulni, akkor miért nem akarsz "belemerülni a programozásba"?

2014. dec. 6. 10:52
 6/9 A kérdező kommentje:
A valóságban papíron már készen van. Viszont a mezők kiosztását nem lehet papíron randomizálni. Eddig úgy gondoltam, hogy vannak egyszerű játékkészítő programok amikkel meg lehet csinálni minimális hozzáértéssel. Tisztában vagy vele, hogy egy nagyobb játékhoz komoly tudás kell, de ez meglehetősen egyszerű játék.
2014. dec. 7. 08:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alábecsülöd a feladatot amit meg akarsz csinálni.

Csinálj egy amőba játékot grafikusan ha ez nem fog menni,akkor innen tudhatod,hogy tanulnod és gyakorolnod fog kelleni még ahhoz,hogy megvalósíthasd amit akarsz.

2014. dec. 7. 12:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Arányosan annyit készíts az egyes kártyákból, amekkora valószínűséget szeretnél. Majd keverd meg a kártyákat, és sorban rakd ki őket.

Ez persze nem az igazi, mert nem tudsz végtelen sok kártyát készíteni, de egy társasjátékhoz megfelel.

Csak emiatt ne tanulj programozni szerintem.

Vagy van más is ami problémát okoz a való életbeli megvalósításban?

2014. dec. 7. 15:44
 9/9 A kérdező kommentje:
A "valós" megoldás kész. De a tábla mezőit nem lehet véletlenszerűen kiosztani. Lehet tényleg maradok az egyszerű papír alapú verziónál. Maximum, ha variációt akarok, akkor átszerkesztem és kinyomtatom újra. Köszönöm az eddigi válaszokat!
2014. dec. 7. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!