Bash-ban lehet írni egy olyan skriptet ami lementi egy mappába a megadott weboldalakat?
Mi a célod?
Megírni a bash scriptet rá v. lementeni egy komplett weblapot? (utóbbira vannak kész programok, csak azért kérdezem)
Tehát akkor az első a célod. Akkor a válasz: igen, lehet ilyent írni.
Kezdésképpen ismered meg az alap bash dolgokat: vezérlési szerkezetek, fájlok, pipe-ok működése, a népszerűbb parancsokat, aztán a reguláris kifejezéseket és kb ennyi. Más nem fog kelleni talán.
Ha nem értesz hozzá, akkor miért bashban akarod? Írtam már: egyszerűbb leszedni egy programot, ami megcsinálja.
A cat-tal pl lehet olvasni a fájlból. A greppel lehet reguláris kifejezéseket keresni. Tail-head tud kivágni, wget tud letölteni. Aztán mindezt már csak össze kell szervezni változókkal, vezérlési szerkezetekkel.
#7 vagyok
> mondjuk azért,mert én bash-t szeretnék tanulni?
Ja, ok, csak én azt hittem, hogy a crawler megvalósítása a lényegesebb. :) Mindegy, akkor sok sikert a Bash-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!