Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Bash-ban lehet írni egy olyan...

Bash-ban lehet írni egy olyan skriptet ami lementi egy mappába a megadott weboldalakat?

Figyelt kérdés
szóval az elmélet megvan a fejemben,hogyan csinálnám meg de az lenne a kérdésem,hogy linux alatt,hogyan lehet ezt a legkönyebben? Van egy URL amin az alapweboldal van ennek a forráskódján végigmenne egy regex ami megkeresi azt a linket aminek a szövege "next" majd ezt elraktározza egy stringben. a forráskódban az url értékét kicseréli /+(a következő oldal címére) majd elmenti az oldalt aminek a fájlneve a jelenlegi oldal címe lessz ezt minden oldallal megcsinálja addig ameddig a cím "blabla" nem lessz ekkor befejezi és sucess így ha a hdd-mről nyitom meg a fájlt és az oldalon kattintok a next linkre konkrétan olyan lenne mintha online nézném csak a többi link nem működne. de hogyan kezdjek neki ennek a projectnek?
2014. dec. 5. 17:19
1 2
 1/11 Tengor ***** válasza:

Mi a célod?

Megírni a bash scriptet rá v. lementeni egy komplett weblapot? (utóbbira vannak kész programok, csak azért kérdezem)

2014. dec. 5. 17:22
 2/11 A kérdező kommentje:
levan írva érthetően végigmegy az összes oldalon ami a next linkben van benne addig ameddig az oldal címe "valami" nem lesz lementi az összes oldalt a href értékeket ami a next linkben volt átírja a következő oldal fájlnevére ami a következő oldal címével fog megegyezni.
2014. dec. 5. 17:26
 3/11 Tengor ***** válasza:

Tehát akkor az első a célod. Akkor a válasz: igen, lehet ilyent írni.

Kezdésképpen ismered meg az alap bash dolgokat: vezérlési szerkezetek, fájlok, pipe-ok működése, a népszerűbb parancsokat, aztán a reguláris kifejezéseket és kb ennyi. Más nem fog kelleni talán.

2014. dec. 5. 17:29
 4/11 A kérdező kommentje:
najó de pl. bashban hogyan tudok egy html kódjába belenyúlni és azt lementeni? ehhez nem kell valami speckó cucc?
2014. dec. 5. 17:46
 5/11 A kérdező kommentje:
bocs ha hülyeség az utolsó kommentem de abszolut nem értek a bashhoz csak aazt tudom hogy lehet benne skriptet írni.
2014. dec. 5. 19:22
 6/11 Tengor ***** válasza:

Ha nem értesz hozzá, akkor miért bashban akarod? Írtam már: egyszerűbb leszedni egy programot, ami megcsinálja.

A cat-tal pl lehet olvasni a fájlból. A greppel lehet reguláris kifejezéseket keresni. Tail-head tud kivágni, wget tud letölteni. Aztán mindezt már csak össze kell szervezni változókkal, vezérlési szerkezetekkel.

2014. dec. 5. 19:41
 7/11 anonim ***** válasza:
Miért pont Bash, könyörgöm? Legyen már Python akkor, ahhoz még HTML parszer libet is egészen biztosan találsz, és 50 sorból kész a program.
2014. dec. 5. 23:08
 8/11 A kérdező kommentje:
mondjuk azért,mert én bash-t szeretnék tanulni?
2014. dec. 6. 11:17
 9/11 Tengor ***** válasza:
De hogy képzeled a tanulást? Valaki megírja a kódot és te bemagolod?
2014. dec. 6. 13:41
 10/11 anonim ***** válasza:

#7 vagyok

> mondjuk azért,mert én bash-t szeretnék tanulni?

Ja, ok, csak én azt hittem, hogy a crawler megvalósítása a lényegesebb. :) Mindegy, akkor sok sikert a Bash-hoz.

2014. dec. 6. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!