Miben lenne egyszerű megírni olyan programot amely csak annyit tesz, hogy inditása után x percenként hangjelzést ad?
Elindítom a programot, bizonyos perc eltelte után jelez, aztán megint jelez ha eltelt a megadott idő, mindaddig, amíg ki nem lépek belőle...
Pascal-ban próbáltam megírni, de úgy tűnik hogy a sound eljárásnak végleg vége van, nem hajlandó normálisan működni, vagy nagyon elszúrtam valamit...
A programban nem a gettime-vel akartam az időt lekérni, hanem hogy "mérje magától", úgy gondoltam hogy a delay(1000) egy másodperces szüneteket tart...
uses crt;
var
i:word;
ch:char;
begin
i:=0;
repeat
delay(1000);
if keypressed then ch:=readkey;
inc(i);
writeln(i);
if i=1800 then
begin
sound(1000);
delay(1000);
sound(250);
delay(8000);
i:=0;
end;
until ch='A';
end.
Más programozási nyelvben egyszerűbb lenne a megoldás? Ott remélhetőleg normálisan működne a sound eljárás is.
C#-ban elég könnyen lehet szolgáltatást írni, ami fut a háttérben és csinál valamit.
Ugyanakkor nem hiszem, hogy erre még senki nem készített programot. Szóval mielőtt elkezdesz őrülten programozni nézz szét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!