Java fájl fordítása (compile) közben hiba. Miért?
Könyvből olvastam, hogy windows cmd-vel is le lehet fordítani, ha fent van a JDK.
Felraktam a JDK-t és az eclpise is üzemel (talán ez lenne a baj? Megjegyzem, eclipsben le tudom fordítani és a program hiba nélkül lefut, csak cmd-ben nem).
A megfelelő helyre ugrok a cmd-vel, ahol a lefordítandó fájl van. Beírom "javac programnév.java", és az a hibaüzenet fogad, hogy "a megadott nevet a rendszer nem ismeri fel külső vagy belső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként".
Notepad++-al is próbálkoztam, ugyanígy eljártam, ugyanúgy semmi. A 2-es hibakódot adja ki a Np++.
Miért van ez így? Utánanéztem, valami PATH változót kell babrálni a rendszer környezeti változóinál. Nekem ez az út van alapból:
C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\
Ezt kitörölhetem és beírhatom ebben a videóban lévő útvonalat? https://www.youtube.com/watch?v=-XHZMIoS3Ec
Vagy valami más hiba lehet? Esetleg létezik más megoldás, hogy az eclipse is működjön, de külön fájlokat is le tudjak fordítani?
Ezt állítsd vissza! Több program is hibásan fog működni, mert nem találja a helyét.
Keresd meg a gépeden a javac helyét (C:\Program Files\... ...java\... ... \bin lesz) és azt ;-vel elválasztva írd az utolsó után. Akkor menni fog a fordítás.
Másik megoldás lehet a fent kikeresett címmet írod be majd a javac-t és java fájlokat (C:\... \bin\javac *.java)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!