Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit jelent a programozás...

Mit jelent a programozás technikailag az hogy wrapper?

Figyelt kérdés
Lehet szó php röl vagy javascript röl. Jól sejtem ez olyasmi hogy van egy libary majd az apiját használva megcsinálom a saját api -mat. Tehát ugyanazokat a képességeket tudja mint előtte csak a saját módszeremmel? Vagy teljesen rosszul gondolom? :)

2014. nov. 26. 20:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Inkább úgy fogalmaznék, hogy 2 különálló dolgot teszel egybe. De, hogy ez a 2 dolog mikben merülhet ki fogalmam sincs. Szerintem bármiben lehet. Szóval fogjuk rá.

Példakódban annyit láttam, hogy 2 interface-t implementáltak és van közös metódusuk, amire írt egy egyéni megoldást.

De részletek: [link]

2014. nov. 26. 20:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mire vagy igazából kíváncsi.

A vastaggal szedett kérdés arról szól, hogy "programozástechnikailag" MI az a wrapper.

A kifejtésben már azt firtatod, hogy mire szokás használni, mire való a wrapper.

Lehet arra használni, amire mondtad, igen.

Nem kell ugye sorolnom az előnyeit annak, hogyha mondjuk egy C libraryhez létezik egy C++ wrapper, ami objektum-orientált.

Az adapter pattern is jellemző példa, amúgy hívják wrapper pattern-nek is, véletlenül..

2014. nov. 26. 20:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a választ, bizonytalan voltam, csak megerősítést vártam.
2014. nov. 26. 20:46
 4/5 Piert ***** válasza:
A wrapper lényege, hogy származtatással és/vagy tartalmazással kibővítsd egy már meglévő osztály viselkedését és tulajdonságait. PErsze ezt nagyon dióhéjban jegyzem meg. Ennél lényegesen többről van szó.
2014. nov. 27. 23:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy mezei függvény is lehet wrapper, ha az a fő tevékenysége, hogy egy másik függvényt meghívjon, és ehhez kínál felületet.
2014. nov. 28. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!