Segítsetek kérlek nincs wifi a kali linuxban! (? )
Gondoltam le tesztelem azt hogy tényleg ki lehet-e nyerni a wi-fi kódot a Klival.
Lekódoltam a wi-fim és neki álltam.
A következő parancsokat használtam :
-ifconfig
-airmon-ng check kill
-ifconfig wlan 0 down
-airmon-ng start wlan0
-airodumb-ng wlan0
Ezután meguntam a várakozást és bezártam.
Közben láttam hogy eltűnt a wi-fi antenna jele ezért megnyitottam a terminált és ezeket írtam be:
-ifconfig
-ifconfig wlan0 up
Utánna újra indítottam visza is jöt a wifi antenna jel de azt írja ki hogy az eszköz nem áll készen.
Mit rontottam el?
vissza lehet állítani a wifi t hogy lehessen csatlakozni rá?
youtube videón néztem.
Köszönöm előre is a segítségeket!!!
Ezzel, illetve ennyivel nem fogod "kinyerni" a kódot, csak a közelben lévő AP-kat és klienseket fogod látni.
Restart esetleg kezdetnek?
Az airmon-ng check kill kinyírja a hálózati managert, így a grafikus felületen keresztül nem tudsz wifi hálózatra csatlakozni.
Próbáld újraéleszteni, ha végeztél a monitorozással:
service networking start
service network-manager start
Mellesleg a WiFi jelszót két esetben tudod feltörni:
Ha WEP (ezért nem használ már senki WEP-et, mert fél óra alatt törhető).
Vagy ha ugyan WPA2, de támogatja a régi WPS-t (egy gombos autentikáció), és akkor a Ravier tudja feltörni, de az ideális körülmények között is egy éjszaka.
Ha ez nincs, akkor marad a rainbow table, de egy értelmesen választott WPA2 jelszót otthoni géppel soha nem fogsz feltörni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!