Hogy tudnék egy "következő szintre lépni" (Java)?
Figyelt kérdés
Bocs, a hülye kérdésért, de jobb nem jutott eszembe.
A problémám az hogy kisebb nagyobb megszakítással már majd egy éve programozom java-ban, és viszonylag már tisztában vagyok a szintaktikával, és egyszerűbb programokat tudok is írni. De mikor arra kerül a sor, hogy mondjuk egy saját projectet akarok csinálni, egyszerűen képtelen vagyok megfelelően megírni a programot. Nem tudom, hogy milyen illetve mekkora metódusokat csináljak, nem tudom hogy egyáltalán arra az adott problémára kell-e metódus. Valahogy nincs meg az az objektum orientált szemléletem.
Mit kéne tennem? Mégtöbbet gyakorolni?
2014. nov. 13. 21:13
1/9 A kérdező kommentje:
És ezekre leginkább akkor döbbentem rá mikor a reddit.com/r/dailyprogrammer -en elkezdtem csinálni a feladatokat.
2014. nov. 13. 21:15
2/9 anonim válasza:
El kene kezdeni mas kodjaban is turkalni, pl. open source projektek githubon es at kene tanulmanyoznod egy raklapnyi konyvet tervezesi mintak, alkalmazas architektura, rafaktoring, stb. temakorben.
3/9 anonim válasza:
Hat ha meg nem vagy tisztaban az OOP szemlelettel, akkor meg gyakorold azt, amig raerzel esetleg ajanlom figyelmedbe az Agyhullam java konyvet... Eleg jol elmagyarazza a dolgokat
4/9 anonim válasza:
" esetleg ajanlom figyelmedbe az Agyhullam java konyvet."
Ha picit is komolyan gondolod a fejlesztoi palyat, ovakodj a magyar nyelvu szakkonyvektol!
5/9 A kérdező kommentje:
2-es tudnál pár ilyen könyvet mondani? És ezekben kifejezetten java nyelven vannak a kódok, vagy esetleg pszeudokódban?
2014. nov. 13. 21:35
6/9 A kérdező kommentje:
4-es valóban nekem nem tetszenek a magyar nyelvű könyvek. Mostanában a "Java the complete reference" című könyvet kezdtem olvasni, de ott se igazán az oop szemlélettel foglalkoznak hanem inkább a java metódusokkal.
2014. nov. 13. 21:37
8/9 anonim válasza:
Inkabb Head First Design Patterns, es complete reference helyett valamelyik OCJP felkeszito konyvet, pl. a Sierra-Bates-felet, ha ezt atveszed alaposan, mehetsz vizsgazni.
9/9 anonim válasza:
Ha a dailyprogrammeres feladatok megoldása közben döbbentél rá, hogy nem tudsz eleget, akkor inkább az alapvető algoritmusokat kellene megismerned, ami nem nyelvspecifikus dolog. A dailyprogrammer jó hely erre, mert a lejárt feladatoknak a megoldásait több nyelven is megosztják. Ezekhez nem kell kell semmilyen objektumorientált gondolkodásmód, ha emiatt aggódnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!