Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki ír egy 5-ös lottó...

Valaki ír egy 5-ös lottó programot C#-ban, esetleg forrásdot, nagyon megköszönném?

Figyelt kérdés
Fontos lenne nagyon, ha esetleg valaki megírna nekem egy C# programot nagyon megköszönném, vagy ha van valakinek már ilyen forráskódja.

2014. nov. 12. 16:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha elemezni szeretnéd, hogy tanulhass belőle, akkor akár meg is írhatod. Vázolok egy lehetséges megoldást:

1. Felveszel egy egészekből álló tömböt 90 elemmel.

2. Feltöltöd értékekkel szépen sorba 1-90-ig.

3. Generálsz egy véletlen számot 0 és 89 között majd megcseréled a 0-dik elemet a generált sorszámúval.

4. Generálsz egy véletlen számot 1 és 89 között majd megcseréled a első elemet a generált sorszámúval.

5. Generálsz egy véletlen számot 2 és 89 között majd megcseréled a 2-dik elemet a generált sorszámúval.

A 6. lépést és a hetediket kitalálhatod, és rájöhetsz 3-7-ig egy ciklus van.

Ezt követően a tömb első öt eleme tartalmazza a kisorsolt számokat. Kiiratod és kész. Írjál majd, hogy hol akadtál el.

2014. nov. 12. 22:00
 12/17 A kérdező kommentje:
logikailag értem hgy kéne megírnom, de nem értem az egész tömbös részt, hogy mi hogy mehy.. egy hete tanulunk programozni, de tanárúr mondta, ha valaki küld neki egy lottó szimulátort, az kap egy 5-öst, csak tudni akarja, ki az akit érdekel... Megírni nem tudnám, csak logikailag értem hogy kéne megírni, de esélytlen, hogy most megtudjam csinálni, de az 5-ös nagyon jól jönne. egyenlőre csak readelni tanultunk, meg kiiratni, és változókat felvenni... Köszi ha valaki megírja... csak sima console-ba kellene a kód, ami lefut cmd-ben... semmi extra nem kell. Köszi, ha segít valaki! :)
2014. nov. 12. 22:57
 13/17 A kérdező kommentje:
Már az elejét nem értem, és hiába olvastam neten, nem értem hogy kell logikailag tömböt csinálni.. :S
2014. nov. 12. 22:58
 14/17 anonim ***** válasza:
Akkor írd meg ameddig tudod, aztán mondd el a tanárodnak hogy x órát kerested de nem érted a tömböket. Amint tanuljátok már csinálod is tovább, ha kész biztosan kapsz így is ötöst.
2014. nov. 12. 23:03
 15/17 A kérdező kommentje:

ENnyit írtam meg:

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Text;

using System.Threading.Tasks;

namespace ConsoleApplication1

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

Console.WriteLine("Lottósorsoláson kihúzták az ön lottószámait :D");

byte[] LottoSzamok = new byte[5];

Random rnd = new Random();

Boolean ok = true;

rnd.NextBytes(LottoSzamok);

for (byte i = 0; i < 5; i++) LottoSzamok[i] = (byte)((LottoSzamok[i] % 90) + 1);

while (ok)

{

ok = false;

for (byte i = 0; i < 4; i++)

for (byte o = (byte)(i + 1); o < 5; o++)

if (LottoSzamok[i] == LottoSzamok[o])

{

LottoSzamok[i] = (byte)rnd.Next(1, 91);

ok = true;

}

}

foreach (byte Szam in LottoSzamok)

Console.Write(Szam.ToString() + ", ");

Console.WriteLine();

Console.Write("Nyomj le egy billentyűt és keresse fel a szolgáltatókat a pénz átvételéhez! ");

Console.ReadKey(true);

}

}

}

De annyi változtatás kéne, hogy a számokat én tippelhessem meg, és az alapján derül ki, hogy pl 3 találat az fizet, és megmutatja miket húzott a gép.

2014. nov. 12. 23:22
 16/17 A kérdező kommentje:
Tehet benne lenne pluszban a tippelés lehetősége.
2014. nov. 12. 23:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha nem tanultatok tömböket old meg 5 db változóval. Elég ronda és az életben nem csinálnám meg így de működhet. Se ciklus se tömb, de ne nagyon mutogasd.

Felveszel 5 egész változót: a1, a2, a3, a4, a5. Az a1 véletlen szám lesz 1 és 90 közötti. Ez eddig korrekt van egy nyerőszámod.

Az a2 kezdetben egy véletlen szám 1 és 89 között. Majd megvizsgálod a1<=a2, akkor hozzáadsz 1-et az a2-höz. Így nem lesz egyenlő az első két nyerőszám sosem, és ez alapján kell megcsinálni a többit is.

Az a3 kezdetben egy véletlen szám 1 és 88 között. Majd megvizsgálod a1<=a3, akkor hozzáadsz 1-et az a3-hoz. Ezután ha a2<=a3, akkor hozzáadsz 1-et az a3-hoz.

Az a4 kezdetben egy véletlen szám 1 és 87 között. Majd megvizsgálod a1<=a4, akkor hozzáadsz 1-et az a4-hez. Ezután ha a2<=a4, akkor hozzáadsz 1-et az a4-hez. Ezután ha a3<=a4, akkor hozzáadsz 1-et az a4-hez.

Az a5 kezdetben egy véletlen szám 1 és 86 között. Majd megvizsgálod a1<=a5, akkor hozzáadsz 1-et az a5-höz. Ezután ha a2<=a5, akkor hozzáadsz 1-et az a5-höz. Ezután ha a3<=a5, akkor hozzáadsz 1-et az a5-höz. Ezután ha a4<=a5, akkor hozzáadsz 1-et az a5-höz.

2014. nov. 12. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!