Ezt, hogy kell átírni C-be?
Valahogy nem bírok rájönni... most kezdtem szeptemberben a programozást, de nehéz nagyon. Tanulok, de az ilyen logikai dolgokat, amiket érteni kell azok nem nagyon mennek... Sajnos első zhm 0 pontos lett. Bele lehet ebbe rázódni?
Ez lenne az:
// Orosz szorzás
#include <iostream>
using namespace std;
void oroszSzorzas(int a, int b, int & p){
// int p = 0;
while(a > 0){
if(a % 2 == 1)
p += b;
a /= 2;
b += b;
}
// return p;
}
int main(){
cout << " - orosz szorzas - \n\n";
int a, b, p;
cout << "a = "; cin >> a;
cout << "b = "; cin >> b;
oroszSzorzas(a, b, p);
//cout << "Szorzat = " << oroszSzorzas(a, b) <<endl;
cout << p << endl;
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}
A beszédesség valószínű inkább a nevezéktan kérdése, mint azé, hogy most ezt írod: "{}" vagy "begin end"-et.
Mondhatnám úgy is, hogy inkább coding style, mint szintaktika.
> most kezdtem szeptemberben a programozást, de nehéz nagyon.
> az ilyen logikai dolgokat, amiket érteni kell azok nem nagyon mennek
> Sajnos első zh-m 0 pontos lett.
2 hónap tanulás után a létező összes szintaktikai hibát elkövetted a kérdésedben. Szívesen biztatok embereket ha tanulni vágynak, de attól félek a te esetedben ez programozósdi soha nem fog menni. Kevered a C és a C++ std kimenet írást. Visszatérés, cím szerinti paraméter a függvény hívás se nagyon megy. Nem fogsz mindig válaszokat kapni a GyK-n.
Nem kell feladnod, de szerintem pár évig pihentesd ezt a dolgot.
Akkor mondjuk úgy, hogy hiányzik a fegyelem. Nem mondanám, hogy lassan halad, de az biztos hogy nem alapos. Figyelmetlenség van, de a fordító általában szól, de ebben az esetben csak fogalmatlanságról beszélhetünk. A C/C++ keverése még elmegy, összeollózta innen onnan.
Igazából tényleg nincs veszve semmi. Pár év és a munkaerőpiacon lesz diplomával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!